ΚΙΝΑΛ: Κατήγγειλε ΝΔ και Σπηλιόπουλο για συναλλαγή και αποχώρησε από την Επιτροπή ΔΕΚΟ


Τον κατήγγειλε για συναλλαγή, τον καταψήφισε και αποχώρησε το ΚΙΝΑΛ από την συνεδρίαση της Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής όπου περνάει από ακρόαση ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σπηλιόπουλος προκειμένου να διοριστεί στην θέση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ΟΣΕ.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατά την έναρξη της συνεδρίασης προχώρησε σε μια πολιτική καταγγελία – δήλωση εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ λέγοντας ότι «εμείς πριν αποχωρήσουμε θέλουμε να κάνουμε μια δήλωση: Με σεβασμό στην επιστημονική του πορεία, όπως γνωρίζετε έχουμε καταγγείλει ότι η σημερινή τοποθέτηση είναι συναλλαγή ΝΔ και του κ. Σπηλιόπουλου . Και δεν θα είμαστε στην διαδικασία, αποχωρούμε και είμαστε αντίθετοι στην τοποθέτησή του».

Ο κ. Κώστας Σπηλίοπουλος είχε διαχωρίσει την θέση του από το ΚΙΝΑΛ και είχε κατέβει στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές ως «αντάρτης» υποψήφιος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας «κόντρα» στον Απόστολο Κατσιφάρα που είχε την υποστήριξη του ΚΙΝΑΛ. Μια επιλογή που τον οδήγησε και στην διαγραφή του από το ΚΙΝΑΛ.

Ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής σχολιάζοντας τις καταγγελίες περί «συναλλαγής» ανέφερε ότι «στην Ελλάδα όταν τοποθετούνται στελέχη που ανήκουν σε ένα κόμμα υπάρχει η κατηγορία της κομματικοποίησης, όταν επιλέγονται από ευρύτερους χώρους καταγγέλλεται συναλλαγή…» και πρόσθεσε ότι «εμείς δίνουμε και τις δύο θέσεις (προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου ) στον κ. Κώστα Σπηλιόπουλο γιατί είμαι πεπεισμένος για την αξία και ικανότητά του, αντιθέτως δεν το έκανα…».

 

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ