Ρωσία: Μειώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι από το 2020


Οι δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη Ρωσία καθώς θα αρχίσουν να μειώνονται από το 2020.

Και αυτό γιατί από την επόμενη χρονιά η Ρωσία θα ξεκινήσει τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, που θα περιλαμβάνει μια ευρείας κλίμακας μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και την αύξηση των αποδοχών όσων θα παραμείνουν.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τατιάνα Νεστερένκο και μεταδίδει το Ria Novosti. Η μείωση των υπάλληλων του δημοσίου τομέα στη Ρωσία θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρώτη φάση θα ξεκινήσει το 2020, όπου ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που απασχολούνται στους ομοσπονδιακούς δημόσιους οργανισμούς της εκτελεστικής εξουσίας θα μειωθεί κατά 10%, ενώ στους δημόσιους οργανισμούς της περιφέρειας κατά 5%, ενώ το 2021 το ποσοστό αυτό στην περιφέρεια θα φθάσει το 15%.

Σύμφωνα με την Νεστερένκο αν η Ρωσία δεν προχωρήσει σε αυτή τη μεταρρύθμιση, τότε στο μέλλον οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων θα αναπροσαρμόζονται με βάση τον πληθωρισμό, με αποτέλεσμα να απαιτούνται πρόσθετα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 100 δισεκατομμυρίων ρουβλίων. Μάλιστα ξεκαθάρισε πως τα κονδύλια που θα αποδεσμευθούν θα διατεθούν για την αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ