Η Ρωσία αναζητεί ως αγνοούμενο τον Ολεγκ Σμολένκοφ


Αγνοούμενος και αναζητείται είναι ο Ολεγκ Σμολένκοφ σύμφωνα με τον ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών. Ο πρώην συνεργάτης της Διοίκησης του Ρώσου προέδρου, τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ως κατάσκοπο της CIA δεν βρίσκεται πουθενά.

Όπως επισημαίνεται στην βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών ο Όλεγκ Σμολενκόφ, γεννηθείς το 1969, θεωρείται αγνοούμενος και ως εκ τούτου αναζητείται, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σύμφωνα με πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο TASS, με δεδομένο το γεγονός ότι ο Σμολενκόφ εξαφανίσθηκε από το Μαυροβούνιο, οι διωκτικές αρχές είχαν ασκήσει ποινική δίωξη με βάση το άρθρο «περί δολοφονίας», αλλά η έρευνα είχε σταματήσει.

Στις 9 Σεπτεμβρίου, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN είχε μεταδώσει ότι η αμερικανική CIA είχε βγάλει από την Ρωσία το 2017 έναν πολύτιμο κατάσκοπο της επειδή φοβόταν μήπως αποκαλυφθεί. Το CNN δεν είχε αποκαλύψει το όνομα του, αλλά ανέφερε ότι «ήταν μία από τις υψηλά ιστάμενες πηγές που είχε στη ρωσική κυβέρνηση». Σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, ο εν λόγω κατάσκοπος «είχε μια υψηλή θέση που του επέτρεπε να έχει πρόσβαση στο Κρεμλίνο σ ανώτατο επίπεδο».

Η ρωσική εφημερίδα Kommersant είχε γράψει ότι ο φερόμενος ως κατάσκοπος της CIA ενδέχεται να είναι ο Όλεγκ Σμολενκόφ, ο οποίος είχε εξαφανισθεί μαζί με την σύζυγό του Αντονίνα και τα τρία τους παιδιά, ενώ έκαναν διακοπές στο Μαυροβούνιο τον Ιούνιο του 2017.

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι ο Σμολενκόφ εργάζονταν στη Διοίκηση του Ρώσου προέδρου, ανακοινώνοντας ότι είχε απολυθεί το διάστημα 2016/2017 και ότι δεν ήταν υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Ρωσία είχε ζητήσει μέσω της Interpol να την ενημερώσει για την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται ο Σμολενκόφ, αφότου ρωσικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι εντοπίσθηκε ένα σπίτι στο Στάνφορντ της Βιρτζίνια, κοντά στην Ουάσιγκτον, στο οποίο έμενε κάποιος με το ίδιο όνομα.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ