Thomas Cook: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το μεγάλο «κανόνι» στον τουρισμό (vid)


Το ιστορικό ταξιδιωτικό γραφείο έφερνε τουρίστες και στην Ελλάδα. Αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο στην Κρήτη, το 70% των τουριστικών επιχειρήσεων έχει συμβόλαια με την εταιρεία.

Η Thomas Cook αποτελούσε επί χρόνια πρωταγωνιστή στην εγχώρια τουριστική αγορά και, ως εκ τούτου, το πλήγμα στην ελληνική οικονομία αναμένεται μεγάλο.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open Tv τη Δευτέρα παρουσιάστηκαν όλα τα σημαντικά στοιχεία, τα οποία καταδεικνύουν το κατά πόσο εκτεθειμένη είναι η ελληνική αγορά σε αυτό το πλήγμα που δέχθηκε ο κολοσσός του Τουρισμού.

Δείτε το βίντεο:

Πρώτα απ’ όλα, η Thomas Cook «έστελνε» στην Ελλάδα περισσότερους από 3.000.000 επισκέπτες και ο καθένας αντιλαμβάνεται τι σημαίνει αυτό για την ελληνική οικονομία. Η εταιρεία είχε το σήμα της σε 48 ξενοδοχεία με εμπορικά σήματα του ομίλου και από αυτά, τα τέσσερα ήταν ιδιόκτητα. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία εκτελούσε ένα επενδυτικό πρόγραμμα 150 εκατ. ευρώ, με αγορά, ανακαίνιση και εκμετάλλευση ξενοδοχείων.

Μετριοπαθείς εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν και εκτιμήσεις οι οποίες κάνουν λόγο πως αυτό το ποσό μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 700 εκατ. Επίσης, άμεσες επιπτώσεις θα υπάρξουν στην ελληνική αγορά, πάντα σύμφωνα με το Open Tv, καθώς ακυρώνονται όλες, οι χιλιάδες κρατήσεις τουριστών οι οποίες είχαν γίνει για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ