Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Εθνική πολιτική για την ενέργεια και το κλίμα

23/09/2019 23:21

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα και στις εργασίες της 74ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός έκανε ειδική μνεία στην τραγωδία του περασμένου Ιουλίου στο Μάτι, επισημαίνοντας ότι «τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Δεν είναι πρόβλημα που μπορούμε να μεταθέσουμε για λίγες δεκαετίες».

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα, καθώς οι επιπτώσεις της επηρεάζουν τις ζωές εκείνων που, μέχρι πρότινος, δεν ενδιαφέρονταν πολύ για το θέμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στους αρχαίους Έλληνες που έκαναν μόνο προβλέψεις, γιατί δεν είχαν πρόσβαση σε επιστημονικά δεδομένα, «εμείς δεν έχουμε αυτή τη δικαιολογία», παραδέχτηκε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η κλιματική αλλαγή θα λειτουργήσει επίσης ως τροχοπέδη στην οικονομική μας ανάπτυξη και στην ευημερία του ελληνικού λαού, καθώς θα επηρεάσει αρνητικά οικονομικούς τομείς όπως η γεωργία και ο τουρισμός. Έχουμε κάνει την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής κεντρική συνιστώσα των κυβερνητικών μας πολιτικών», σημείωσε Έλληνας πρωθυπουργός.


ΠηγήΣΧΟΛΙΑ

Ο παρών ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια των αναγνωστών

Μπορείτε να εγγραφείτε στην παρακολούθηση των σχολίων και των ανανεώσεων του άρθρου από το σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης