Επίδομα ενοικίου: Πότε θα γίνει η πληρωμή

Οι δικαιούχοι αναμένεται να δουν στους λογαριασμούς τους το επίδομα ενοικίου την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019.

Η πίστωση θα ξεκινήσει από σήμερα το απόγευμα. Ωστόσο, λόγω της απεργίας των τραπεζοϋπαλλήλων, ίσως σε ορισμένες τράπεζες υπάρξουν καθυστερήσεις στην καταβολή.

Το επίδομα ενοικίου θα καταβληθεί σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα μέχρι και την 31η Αυγούστου και έχει εγκριθεί.

Για να εγκριθεί η αίτηση απαιτείται το μισθωτήριο συμβόλαιο να έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι μήνες από τον επόμενο μήνα της υποβολής αίτησης.

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν εντός Μαρτίου 2019 για τις οποίες διαπιστώθηκε από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ότι εξακολουθούν να πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος, ανανεώθηκαν αυτόματα και εμφανίζονται με την ένδειξη «Η αίτηση έχει ανανεωθεί για ένα επιπλέον εξάμηνο».ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2019 έκλεισε προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2019 εν όψει της εκκαθάρισης και πληρωμής της 4ης δόσης του 2019, όπως συμβαίνει παγίως πριν από κάθε πληρωμή.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής της τέταρτης διμηνιαίας δόσης του 2019 (για τον Ιούλιο και Αύγουστο), η οποία θα καταβληθεί στις 25-27 Σεπτεμβρίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 για το 2019 μέχρι και 13 Σεπτεμβρίου και ταυτόχρονα έχουν εκκαθαρισμένη την φετινή φορολογική τους δήλωση (εισοδήματα 2018).

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here