To Renault Megane R.S. Trophy-R είναι το ίδιο γρήγορο με την Alfa Giulia QV (+video)


Αυτή τη στιγμή, το Renault Megane RS Trophy-R είναι το ταχύτερο μπροστοκίνητο παραγωγής όλων των εποχών στο Nurburgring, ρίχνοντας σχεδόν 4 δλ. στον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ, που δεν είναι άλλος από το Honda Civic Type R. Από μόνο του, το γεγονός αυτό λέει πολλά για τις δυνατότητες του γαλλικού hot hatch.

Σήμερα, ένα video από το Evo έρχεται να μας δείξει πως το πιο ακραίο μοντέλο της κατηγορίας είναι το ίδιο γρήγορο με την κορυφαία Alfa Romeo Giulia. Η οποία Giulia QV, στην ουσία διαθέτει τον κινητήρα της Ferrari 488 GTB με δυο κυλίνδρους λιγότερους. Η Ιταλίδα έχει 210 ίππους και 200 Nm περισσότερα, στέλνοντας 510 άλογα και 600 Nm στους πίσω τροχούς. Το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, σε συνδυασμό με το launch control, εξασφαλίζουν επιτάχυνση 3,9 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα και τελική 307 χλμ./ώρα. Κοινώς μιλάμε για επιδόσεις βεληνεκούς supercar.

Το Trophy-R μπορεί να αποδίδει 300 ίππους και 400 Nm ροπής από τον 1.800άρη τούρμπο τετρακύλινδρο, ενώ το κιβώτιο είναι αποκλειστικά 6άρι χειροκίνητο, όμως η προσήλωσή του στο στήσιμο αρκεί για να τα κάνει να φαίνονται διπλά. Καταρχάς, το βάρος είναι μειωμένο κατά 130 κιλά σε σχέση με το κανονικό Trophy, σταματώντας τη ζυγαριά στα 1.290. Η Giulia βρίσκεται στα 1.600, οπότε με την μία οι πιθανότητες αρχίσουν να ισοσκελίζονται. Αναρτήσεις και ελαστικά είναι ειδικά εξελιγμένα για το κορυφαίο Megane, ενώ υπάρχει και η πρωτόγνωρη επιλογή για hot hatch των κεραμικών φρένων. Εξ ου και το αντίτιμο, που φτάνει στο απίστευτο ποσό των 81.600 ευρώ στην Αγγλία!

Τι αγοράζεις με αυτά τα λεφτά; Ένα Megane που κάνει τον ίδιο ακριβώς χρόνο με την Giulia Quadrifoglio Verde και έρχεται μόλις 2 δέκατα πίσω από τη BMW M4 Competition Package. Να σημειώσουμε πάντως, πως στο Nurburgring η Giulia QV έχει γράψει 7.38 – 2 δλ. ταχύτερα από το Trophy-R.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ