Δυο νεκροί από κεραυνούς – Πάνω από 10.500 κεραυνοί – “Πνίγηκαν’ Κεφαλονιά και Ηλεία (vids, pics)


Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει από το πρωί της Τρίτης την Κεφαλονιά. Η Αγία Ευφημία και οι γύρω περιοχές της Πυλάρου, «πνίγηκαν» στη λάσπη εξαιτίας της νεροποντής που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο ξηροπόταμος

Σύμφωνα με το inkefalonia.gr, η κατάσταση τόσο στην παραλία όσο και σε άλλα σημεία του χωριού είναι δύσκολη.

Το vlahatasamis.blogspot.com, αναφέρει ότι πλημμύρισαν δρόμοι, καταστήματα και σπίτια, ενώ από νωρίς το πρωί, συνεργεία του Δήμου Σάμης, της Αντιπεριφέρειας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Εθελοντικής Ομάδας Πυλάρου καθώς και άντρες από το Α.Τ. Σάμης, “έδιναν μάχη”, με τα νερά και τα φερτά υλικά, που είχαν κατακλείσει, Αγία Ευφημία και Δρακοπουλάτα.

Η κυκλοφορία στον δρόμο των Βασιλοπουλάτων έχει διακοπεί, εξαιτίας των νερών και των φερτών υλικών.

Δραματική έκκληση έκανε ο πρόεδρος της Κοινότητας της Αγίας Ευφημίας, Παναγής Ζαφειράτος, μιλώντας στο Kefaloniapress.gr. “Η Αγία Ευφημία πνίγεται από τη λάσπη, είμαστε μόνοι μας δυο ώρες τώρα, μόνο με την Εθελοντική Ομάδα. Λίγο πριν έφθασε ένα μηχάνημα της περιφέρειας. Καλούμε Αντιπεριφερειάρχη, Πολιτική Προστασία να έρθουν αμέσως στο χωριό, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Τόνοι λάσπη στο χωριό μας… Ζητάμε βοήθεια…”, ανέφερε.

Πάνω από 10.500 κεραυνοί σε Ιόνιο και Δυτική Ελλάδα έως το μεσημέρι

Το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περισσότερους από 10.500 κεραυνούς στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα έως τις 13:00, από τους οποίους περίπου 7.000 πάνω από την θάλασσα και 3.500 πάνω από την ξηρά.

Παράλληλα, πολύ μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo.gr. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του σταθμού του Πύργου Ηλείας, όπου καταγράφηκαν 100 χιλιοστά βροχής.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με το ΕΑΑ-meteo, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, που σταδιακά θα περιοριστούν στην Ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στη Χαλκιδική και στην Εύβοια, ενώ από το απόγευμα θα σταματήσουν. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα στα ορεινά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 15 έως 25, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 17 έως 28, στα νότια ηπειρωτικά από 19 έως 28, στο Ιόνιο από 19 έως 24, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 19 έως 26 (τοπικά στη Ρόδο έως 28), στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 19 έως 26 και στην Κρήτη από 20 έως 26 (τοπικά στη Νότια Κρήτη έως 28).

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ.

Στη Αττική αναμένονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα έως τις πρωινές ώρες για ασθενείς βροχές στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 24.

Δύο νεκροί από κεραυνούς σε Ηλεία και Μεσσηνία

Δύο νεκρούς, που χτυπήθηκαν από κεραυνούς, αφήνει πίσω του το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από το πρωί τη δυτική Ελλάδα.

Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε στα Λεχαινά Ηλείας και θύμα ήταν ένας 35χρονος αλλοδαπός εργάτης.

Ομοεθνείς του που βρίσκονταν στην ίδια περιοχή, μόλις τον είδαν να πέφτει στο έδαφος, ειδοποίησαν τις αρχές. Στην συνέχεια ο 35χρονος διακομίστηκε στο κέντρο υγείας της περιοχής, όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν μαζί με άλλους ομοεθνείς του σε ένα παλιό σπίτι και όταν εκδηλώθηκε η καταιγίδα βγήκε, για άγνωστο ακόμα λόγο, από το σπίτι με αποτέλεσμα να κτυπηθεί από τον κεραυνό.

Λίγες ώρες αργότερα, τη ζωή του έχασε ακόμη ένας άνδρας στην περιοχή Αλιμάκι του Δήμου Τριφυλίας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, πρόκειται για άνδρα βουλγαρικής καταγωγής που χτυπήθηκε από κεραυνό, ενώ μάζευε σίδερα και παλιά αντικείμενα.

Πηγή: inkefalonia.gr, kefaloniapress.gr, vlahatasamis.blogspot.com, patrisnews.com, ΑΠΕ – ΜΠΕ
ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: vlahatasamis.blogspot.com, kefaloniapress.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ