Μητσοτάκης – Τραμπ και… Μελάνια – Μαρέβα. Όλο το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί σε λίγες ώρες με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για πρώτη φορά αφότου έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα έχει σήμερα Τρίτη, στις 18.30 ώρα Νέας Υόρκης (σ.σ. 01:30 τα ξημερώματα Τετάρτης ώρα Ελλάδας) ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία των συζύγων των δύο ηγετών.Τι θα πει ο Μητσοτάκης στον Τραμπ

Στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, οι δύο ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να επαναβεβαιώσουν τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών καθώς και να συζητήσουν για τη συνεχιζόμενη διαδικασία εμβάθυνσης των εξαιρετικών διμερών -πολιτικών και οικονομικών- σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναδείξει το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και αξιοπιστίας σε μία ευαίσθητη γεωστρατηγική περιοχή. Παράλληλα, χαιρετίζοντας την ενίσχυση του αμερικανικού ενδιαφέροντος για επενδύσεις στην Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στις νέες προοπτικές που ανοίγονται για την ελληνική οικονομία βάζοντας τη χώρα ξανά στο «ραντάρ» και των αμερικανών επενδυτών.

Άλλωστε, η ατζέντα των επαφών του πρωθυπουργού την Τρίτη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο επίπεδο της οικονομίας και των συναντήσεων με ξένους επενδυτές. Συγκεκριμένα, στις 16.30 το απόγευμα της Τρίτης (σ.σ. τοπική ώρα) ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε εκδήλωση της Goldman Sachs στην οποία, ύστερα από πρόσκληση του επικεφαλής της Goldman, David Solomon, θα παραστούν 30 CEO’s κορυφαίων αμερικανικών επιχειρήσεων.

Νωρίτερα, στις 12.00 τοπική ώρα, ο κ. Μητσοτάκης θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του International Advisory Board (IAB) του Atlantic Council.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας τις επαφές με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, μετά τις χτεσινές συναντήσεις με τον Edi Rama, τον Hashim Thaci και τον Aleksander Vucic, θα συναντήσει την Τρίτη και τον Ζoran Zaev (11.00 ώρα Νέας Υόρκης), ενώ στο πλαίσιο των διμερών συναντήσεων με ηγέτες μεγάλων χωρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας Scott Morrison (11.30 τοπική ώρα).

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here