Διχάζει το twitter η ανάρτηση Τραμπ για Τούνμπεργκ. 32.000 απαντήσεις σε λίγες ώρες.


Το ειρωνικό tweet του Ντόναλντ Τραμπ για την 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ έχει προκαλέσει “πόλεμο” στο twitter με άλλους να αποδοκιμάζουν και άλλους να υποστηρίζουν τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ με ένα tweet γεμάτο ειρωνεία έγραψε για την Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Μοιάζει να είναι ένα χαρούμενο κορίτσι με ένα λαμπρό και υπέροχο μέλλον. Χάρηκα πολύ που την είδα!». Από εκείνη την στιγμή και μετά το twitter πήρε “φωτιά” και έχει 32.000 απαντήσεις μέσα σε λίγες ώρες!

«Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτίθεται σε μια αθώα νεαρή γυναίκα, είναι εντελώς αποκρουστικό», έγραψε κάποιος χρήστης, ενώ άλλοι συμφωνούσαν πλήρως με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και… κατηγορούσαν την νεαρή Τούνμπεργκ που πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ, ότι έχει υποστεί «πλύση εγκεφάλου».

Τραμπ και Τούνμπεργκ διασταυρώθηκαν για λίγο στη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για το κλίμα και όλα τα λεφτά ήταν η ματιά της 16χρονης ακτιβίστριας προς τον Αμερικανό πρόεδρο, που έκανε τον γύρο του διαδικτύου και έγινε viral, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο.

Η νεαρή 16χρονη Σουηδή, που έγινε σύμβολο της εξέγερσης των νέων εναντίον της αδράνειας απέναντι στην κλιματική απορρύθμιση, αποδοκίμασε χθες τους διεθνείς ηγέτες σε μια παθιασμένη ομιλία, κατηγορώντας τους ότι της «έκλεψαν τα όνειρα και την παιδική της ηλικία» με μια φωνή γεμάτη θυμό και συγκρατημένα δάκρυα.Τι λέει ο Μακρόν για τη μήνυση της Τούνμπεργκ κατά της Γαλλίας

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε σήμερα πως η μήνυση που κατέθεσε η Γκρέτα Τούνμπεργκ κατά της Γαλλίας για την κλιματική αλλαγή δεν είναι “ ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος να καταπολεμηθεί” και πως «οι πολύ ριζοσπαστικές θέσεις» είναι «από τη φύση τους εναντίον των κοινωνιών μας».

Η Τούνμπεργκ μαζί με άλλους δεκαπέντε νέους, κατέθεσε μια μήνυση ενώπιον της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού σε βάρος πέντε χωρών, της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Τουρκίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας.photo Reuters

«Όλες οι κινητοποιήσεις της νεολαίας μας ή των λιγότερο νέων είναι χρήσιμες. Αλλά πρέπει να επικεντρωθούν τώρα σε εκείνους που απέχουν περισσότερο από τα αιτήματά τους, εκείνους που προσπαθούν να εμποδίσουν. Δεν έχω την αίσθηση ότι η γαλλική κυβέρνηση ή η γερμανική κυβέρνηση, σήμερα, εμποδίζουν», είπε ο Μακρόν.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ