Μακρόν: Αισιοδοξία για… πρόοδο στις “εκρηκτικές” διαπραγματεύσεις με το Ιράν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν «ελπίζει ότι θα επιτευχθεί πρόοδος εντός των προσεχών ωρών» στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα πως «ελπίζει ότι θα επιτευχθεί πρόοδος εντός των προσεχών ωρών» όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με το Ιράν και προειδοποίησε για «τον κίνδυνο μιας ανεξέλεγκτης κλιμάκωσης» μετά τις επιθέσεις κατά της Σαουδικής Αραβίας στις 14 Σεπτεμβρίου.Η αισιοδοξία του Μακρόν

«Πρέπει να καθίσουμε γύρω από το τραπέζι για να έχουμε ειλικρινείς και απαιτητικές συνομιλίες για την πυρηνική δραστηριότητα, τη δραστηριότητα του Ιράν στην περιοχή του Ιράν, τις βαλλιστικές του δραστηριότητες αλλά επίσης να έχουμε μια ευρύτερη προσέγγιση ως προς τι είναι οι κυρώσεις. Τραμπ: Δεν… μπορεί να περιμένει το Brexit!

Ελπίζω ότι θα επιτύχουμε μια πρόοδο μέσα στις επόμενες ώρες», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί δήλωσε ότι είναι ανοιχτός να συζητήσει μικρές αλλαγές, προσθέσεις και τροποποιήσεις στη συμφωνία που υπέγραψε η Ισλαμική Δημοκρατία για το πυρηνικό της πρόγραμμα τον Ιούλιο του 2015 στη Βιένη με τις έξι μεγάλες δυνάμεις, αν οι ΗΠΑ άρουν τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει στη χώρα του.

«Θα είμαι ανοιχτός να συζητήσω μικρές αλλαγές, προσθέσεις και τροποποιήσεις στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα, εάν αρθούν οι κυρώσεις», δήλωσε ο Ροχανί στα μέσα ενημέρωσης στη Νέα Υόρκη.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από τη διεθνή αυτή συμφωνία πέρυσι και επέβαλε εκ νέου κυρώσεις τις οποίες ενίσχυσε σε βάρος του Ιράν. Οι κυρώσεις είχαν αρθεί σε αντάλλαγμα για τον περιορισμό από την Τεχεράνη του πυρηνικού της προγράμματος.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here