Προκαλεί ο Ερντογάν: Λύση «win–win» στην Αν. Μεσόγειο – Άδικη η στάση των Ελληνοκυπριών στο Κυπριακό


Στο Κυπριακό αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 74η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Έχουν κακό σκοπό, όσοι μιλούν για λύση χωρίς εγγυήσεις και χωρίς στρατεύματα» είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Τουρκίας και συνέχισε λέγοντας ότι «οι Ελληνοκύπριοι ασκούν μια πολιτική που δεν έχει σχέση με το δίκαιο».

«Εμείς στην ανατολική Μεσόγειο είμαστε υπέρ τoυ kazan-kazan (win-win)», σημείωσε. «Θα υποστηρίξουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα μας και αυτά των Τουρκοκυπρίων. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις για δίκαιη διανομή», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ακόμη ότι είτε όλες οι χώρες θα πρέπει να είναι ελεύθερες να χρησιμοποιήσουν πυρηνική ενέργεια, είτε αυτή θα πρέπει να απαγορευτεί τελείως. Μιλώντας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, είπε ότι οι «ανισότητες» μεταξύ των χωρών που διαθέτουν πυρηνική ενέργεια και των υπολοίπων υπονομεύουν τις παγκόσμιες ισορροπίες. «Η κατοχή πυρηνικής ενέργειες είτε θα πρέπει να απαγορευτεί σε όλους, είτε να επιτραπεί σε όλους», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν.

Σημειώνεται ότι πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συναντηθεί αύριο, Τετάρτη (25/09), με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί στις 09.45 τοπική ώρα (16.45 ώρα Ελλάδας).

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ