Τι ζητάει από την Ευρώπη ο Γκουαϊδό. Νέες κυρώσεις στην κυβέρνηση Μαδούρο


Μεγαλύτερη στήριξη από την Ευρώπη προκειμένου να εκδιώξει τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο ζητά μέσω… αντιπροσώπου, ο Χουάν Γκουαϊδό.

Ο εκπρόσωπος του ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Χουάν Γκουαϊδό, στις ΗΠΑ, Κάρλος Βέκιο, δήλωσε σήμερα πως η αντιπολίτευση χρειάζεται μεγαλύτερη υποστήριξη από την Ευρώπη προκειμένου να εκδιώξει τον σοσιαλιστή πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, καθώς θεωρούν πως η επανεκλογή Μαδούρο το 2018 ήταν αποτέλεσμα νοθείας.

Την Δευτέρα μια ομάδα λατινοαμερικανικών χωρών συμφώνησε να επιβάλει κυρώσεις σε μέλη της κυβέρνησης του Μαδούρο στη διάρκεια μιας συνάντησης στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

«Έχουμε λάβει πολλή υποστήριξη. Χρειαζόμαστε περισσότερες χώρες να υποστηρίξουν τον Χουάν Γκουαϊδό», είπε ο Βέκιο σε ένα πάνελ στο περιθώριο της συγκέντρωσης παγκόσμιων ηγετών στα Ηνωμένα Έθνη.

Πάνω από 50 χώρες έχουν αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό ως τον νόμιμο ηγέτη της Βενεζουέλας, όμως ο Νικολάς Μαδούρο εξακολουθεί να αναγνωρίζεται από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που αριθμεί 193 μέλη.

«Δεν πιστεύω πως υπάρχουν χώρες που δεν αναγνωρίζουν σήμερα τον Χουάν Γκουαϊδό», δήλωσε στο πάνελ η ακτιβίστρια της αντιπολίτευσης Λίλιαν Τιντόρι.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ