Πούτιν: Δεν είμαι κατά των φιλελεύθερων ιδεών αλλά κατά της επιβολής τους


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είναι κατά των φιλελεύθερων ιδεών ως ιδεών, αλλά δεν συμφωνεί με την επιβολή τους που αποκλείει άλλες εναλλακτικές.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με του φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Οικονομίας, ερμηνεύοντας την άποψη που είχε διατυπώσει ο πρόεδρος Πούτιν σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Financial Times τον περασμένο Ιούνιο.

Τότε ο Ρώσος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι «οι σύγχρονες ιδέες του φιλελευθερισμού έχουν εξαντληθεί και έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του κόσμου».

«Ο Πούτιν δεν τάχθηκε κατά των φιλελεύθερων ιδεών, ο Πούτιν τάχθηκε κατά της επιβολής των φιλελεύθερων ιδεών ως των μοναδικών, άνευ εναλλακτικών ιδεών» δήλωσε ο Πεσκόφ προσθέτοντας ότι οι δηλώσεις αυτές του Ρώσου προέδρου προκάλεσαν συζητήσεις και το θέμα αυτό μέχρι σήμερα τίθεται στις συζητήσεις που έχει ο Πούτιν με τους ξένους ομολόγους του.

«Η φιλελεύθερες ιδέες ζουν και θα ζήσουν. Κάπου γίνονται αποδεκτές κάπου δεν γίνονται αποδεκτές. Ωστόσο παντού εφαρμόζονται, σε διαφορετικό βαθμό, με διαφορετικές μορφές, ακόμη και στις χώρες της δυτικής Ευρώπης» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Κατά την άποψη του οι φιλελεύθερες ιδέες με την πάροδο του χρόνου μετασχηματίζονται «επειδή η φιλελεύθερη κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με την ίδια της την ανάπτυξη, μ’ ένα μεγάλο αριθμό απειλών, τις οποίες δεν αντιμετώπιζε στο παρελθόν. Εν μέρει οι φιλελεύθερες ιδέες δημιούργησαν εκ των έσω ιδέες για την πολυπολιτισμικότητας» είπε ο Πεσκόφ.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ