Δεν φαντάζεστε ποια ονόματα «ντύνουν μουσικά τις ελληνικές σειρές – Τα σάουντρακ των σίριαλ (photos)


Τελικά βλέπεται ή ακούγεται ένα σίριαλ; Μπορεί η μουσική μιας σειράς να μας ταξιδέψει τόσο που να αγαπήσουμε το καθημερινό ραντεβού ενώπιον της ΤV;

Τα σίριαλ της φετινής σεζόν το αποδεικνύουν τόσο με τις όμορφες συνθέσεις τραγουδιών όσο και με τις επιλογές σπουδαίων καλλιτεχνών.

Βαδίζοντας με το βλέμμα στο μακρινό παρελθόν με την πολυτραγουδισμένη «Αναστασία», τους «Ψίθυρους καρδιάς» του Μπάση, τους «Αγγέλους του Τσάρλι» του «Πάρα πέντε», τα «Μαύρα μεσάνυχτα» και το ρομαντικό «Ο άνθρωπος μου» από το «Νησί», φέτος τα κανάλια αποφάσισαν να μας εκπλήξουν μουσικά.

Μία από τις ερμηνείες που ενθουσίασαν το κοινό, πολύ πριν από την προβολή της σειράς «Αστέρια στην άμμο» στον Alpha, ήταν αυτή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Ο γνωστός τραγουδοποιός χαρίζει τη φωνή του στο «Αποτσίγαρο», όπως τιτλοφορείται το κομμάτι που ακούγεται στους τίτλους της σειράς. Η μουσική ανήκει στον Ανδρέα Αποστόλου, ενώ οι στίχοι είναι της Σάννυς Μπαλτζή.

Στο ίδιο κανάλι, το «Bloody Something» της Μοnika έμελλε να αγαπηθεί από τους τηλεθεατές, πριν ακόμη βγει στον αέρα το σίριαλ «Ερωτας μετά».

Πρόκειται για το «Βloody Something», μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Monika που βγήκε φέτος με καινούργια ενορχήστρωση, δέκα χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του τραγουδιού. Το remake του τραγουδιού προκάλεσε αμέσως τον θαυμασμό του κοινού, καθώς βρέθηκε στο Νο1 του ελληνικού Shazam (εφαρμογή με μουσικές επιλογές και charts) από τη στιγμή που πρωτοακούστηκε;στο τρέιλερ της σειράς.

Εξαιρετική όμως είναι και η ερμηνεία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στο «Κόκκινο ποτάμι» του Οpen.

Τη μουσική του συγκεκριμένου κομματιού, όπως και τις υπόλοιπες συν-θέσεις που ακούγονται στη σειρά, υπογράφει ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ενώ τους στίχους ο Κώστας Μπαλαχούτης. Σημειωτέον, στη σειρά του Μανούσου Μανουσάκη ακούγονται και παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια.

Τη μουσική από το αγαπημένο «Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια» θα ακούσουμε και πάλι 23 χρόνια μετά, στον ΣΚΑΪ, στο «Λόγω τιμής». Ενα τραγούδι που άφησε εποχή, αγαπήθηκε και συνεχίζει να μας συντροφεύει μέχρι σήμερα. Να σημειωθεί ότι την όλη μουσική επένδυση της σειράς υπογράφει και πάλι ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Με το πιο γνωστό τραγούδι της Φωτεινής Βελεσιώτου, τις «Μέλισσες», επενδύει μουσικά ο ΑΝΤ1 τη νέα σειρά εποχής «Άγριες μέλισσες». Το κομμάτι που φέρει τη σφραγίδα του Γιώργου Καζαντζή γράφτηκε το 2008 και με αυτό έγινε γνωστή η Βελεσιώτου, χάρη στη μοναδική ερμηνεία της και την υπέροχη χροιά της φωνής της.

Μια φωνή γνώριμη στο τηλεοπτικό κοινό, που πέρυσι έβλεπε το «Τατουάζ» στον Alpha ακούγεται στους τίτλους από τις «8 λέξεις» του ΣΚΑΙ. Πρόκειται για τον Χρίστο Στυλιανού, ο οποίος ερμηνεύει υπογράφοντας και τη μουσική του τραγουδιού με τίτλο «Σώμα μισό», σε στίχους της Ματίνας Κουντουρόγιαννη.

Και οι κωμωδίες όμως «επενδύθηκαν» με ανάλογα τραγούδια. Στην καθημερινή κωμωδία του ΑΝΤΙ «Αν ήμουν πλούσιος» ο Χρήστος Μενιδιάτης ερμηνεύει το ομώνυμο τραγούδι, σε μουσική Κim Diamantopoulos και Δημήτρη Καρατζά και στίχους Γιώργου Παπαθανασίου.

Ιδιαίτερα διασκεδαστικό είναι και το τραγούδι των τίτλων στην κωμωδία του Αlpha «Σπίτι είναι». Το τραγούδι ανήκει στους «Ρolkar». Πρόκειται για ένα συγκρότημα, του οποίου ο τραγουδιστής, που υπογράφει τη μουσική και τους στίχους στο συγκεκριμένο κομμάτι, είναι ο Γιώργος Παπαγεωργίου (γιος της Φιλαρέτης Κομνηνού) και ένας εκ των πρωταγωνιστών της σειράς.

Τέλος στη «Μουρμούρα», που διανύει την έβδομη τηλεοπτική σεζόν στον ΑΙpha, θα ακούμε και φέτος το τραγούδι «Η γυναίκα μου η Μουρμούρα» από το συγκρότημα Imam Baildi και τη Ρένα Μορφή.

Η αυθεντική ενορχήστρωση ανήκει στον Βασίλη Τσιτσάνη, ενώ το τραγούδι ερμήνευσε πρώτος ο Μανώλης Αγγελόπουλος το 1966.

Πηγή tv εθνος


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ