Ντόμινο εξελίξεων: Νέο «κανόνι» από μεγάλη τουριστική εταιρεία

Σοκ και δέος προκαλούν οι αλυσιδωτές αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση του κλεισίματος της Thomas Cook.

Σε «λουκέτο» οδηγείται και η θυγατρική εταιρεία του ταξιδιωτικού κολοσσού Thomas Cook στην Γερμανία, η Neckermann μετά την κατάρρευση της πρώτης τα ξημερώματα της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε λίγη ώρα αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας.

Η είδηση είναι ιδιαίτερα αρνητική για την Ελλάδα καθώς μεγάλος αριθμός τουριστών της Thomas Cook έρχονται στην χώρα μας μέσω της γερμανικής θυγατρικής με αποτέλεσμα οι απώλειες για τον ελληνικό τουριστικό κλάδο από το «κανόνι» να μεγαλώνουν.

Για την άλλη θυγατρική της Thomas Cook, την εταιρεία Condor, φαίνεται ότι επιχειρείται διάσωση από γερμανική κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν προκειμένου η εταιρεία να λάβει έκτακτη δανειακή ενίσχυση ύψους 380 εκατ. ευρώ.

Ένα βήμα πριν από την χρεοκοπία πασίγνωστη αεροπορική εταιρεία

Το ντόμινο των εξελίξεων, ωστόσο, συνεχίζεται καθώς μετά την κατάρρευση του βρετανικού κολοσσού, μία ακόμη αεροπορική εταιρία της Ευρώπης μοιάζει έτοιμη να βάλει λουκέτο. Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του, ο αερομεταφορέας ανέφερε: «Η απόφαση προσωρινής παύσης των πτήσεων είναι συνέπεια της, επί του παρόντος, μη εξασφαλισμένης πρόσβασης σε μετρητά, τα οποία χρειάζεται η αεροπορική εταιρεία για περαιτέρω πτήσεις. Η εταιρεία βρίσκεται σε αυτό το σημείο, αναζητώντας εντατικά λύσεις σε συνεργασία με πιθανούς επενδυτές. Στόχος όλων των εμπλεκομένων πλευρών είναι να μπορέσουν τα αεροσκάφη μας να πετάξουν ξανά, ελπίζοντας ότι η διακοπή των επιχειρήσεων είναι πράγματι προσωρινή».

Ο λόγος για την Adria Airways, τον μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Σλοβενίας.

Η αεροπορική εταιρία ιδρύθηκε το 1961 και, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80, πραγματοποίησε πολλές πτήσεις τσάρτερ μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Η εταιρεία «πάγωσε» όλες τις πτήσεις της Τρίτης και της Τετάρτης, εκτός από ένα δρομολόγιο Φρανκφούρτη – Λιουμπλιάνα.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here