Άρης – Τερζής: “Είμαστε οικογένεια. Ο Φετφατζίδης ξέρει ότι τον γουστάρω”


Ο Τόλης Τερζής μονιμοποιήθηκε στον πάγκο του Άρη και μίλησε για το οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας που έχει ισχυροποιηθεί, σχολίασε τον Γιάννη Φετφατζίδη και το… μυστικό γύρω από τις εκπληκτικές του εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα, αλλά και για τους στόχους των Θεσσαλονικέων τη φετινή σεζόν.

Ο Τόλης Τερζής μίλησε για την παραμονή του στον πάγκο του Άρη, για τους στόχους των “κίτρινων” (έξοδος στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν και μία καλή πορεία στο Κύπελλο Ελλάδας), ενώ αναφέρθηκε με πολύ ιδιαίτερα λόγια στον Γιάννη Φετφατζίδη.Τα όσα δήλωσε ο Τόλης Τερζής στον “ΣΠΟΡ FM 94,6”

Για την παραμονή του στον Άρη και με τον Νίκο Κωστένογλου: «Ο Νίκος ήταν στην ομάδα, ήταν στην ακαδημία της ΑΕΚ και γνώριζε πρόσωπα και πράγματα στην ομάδα. Όταν έφυγε ο προπονητής, έστω και προσωρινά που ανέλαβε, είχε πολύ καλά αποτελέσματα σε Ευρώπη και Ελλάδα και πολύ καλά έκαναν και τον εμπιστεύτηκαν.

Για εμένα, καλύτερα να μιλήσω για τον Νίκο που είναι πιο σωστό (γέλια). Δεν είναι δικά μου τα αποτελέσματα. Έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο η διάθεση των παιδιών. Κατάλαβαν μετά το παιχνίδι με τον Βόλο πως έπρεπε να αλλάξουν την κατάσταση. Δεν ξέχασαν την μπάλα που ήξεραν. Μιλήσαμε παραπάνω, να τους φτιάξουμε την ψυχολογία και δουλέψαμε διαφορετικά στην προπόνηση και έβγαλαν οι παίκτες εγωισμό. Ο κάθε παίκτης έβγαλε τα χαρακτηριστικά του στο γήπεδο. Τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά και μετά τον τον ΠΑΟΚ, την ισοπαλία στην Τούμπα, ήταν στεναχωρημένοι από την εξέλιξη του αγώνα».

Για την ψυχολογία που υπάρχει μετά από την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία μίας ομάδας και πώς βλέπει ο ίδιος αυτό το δεδομένο: «Δεν είναι έτσι η περίπτωσή μας. Δεν ήρθε ένας νέος προπονητής. Εγώ βρίσκομαι στα αποδυτήρια από πέρσι, ως συνεργάτης του Πάκο Ερέρα, και στη συνέχεια με τον Σάββα Παντελίδη. Με γνώριζαν και η σχέση μας είναι εξαιρετική. Με γνώριζαν, με φωνάζουν με το μικρό μου όνομα, και οι σχέσεις μας είναι διαφορετικές. Μετά από προσπάθεια που κάναμε με τον Άγγελο Χαριστέα, δουλέψαμε και στην ψυχολογία των παικτών. Δουλέψαμε λίγο και στο μυαλό τους. Κάναμε πολλές συζητήσεις, κάναμε Μπάρμπεκιου και δουλέψαμε πιο οικογενειακά. Θέλαμε να αλλάξουμε λίγο το μυαλό τους. Πολλοί μπορεί να ήταν οι παράγοντες στα προηγούμενα ματς. Δεν ξέχασαν αυτό που ξέρανε. Δεν ξεχάσανε το ποδόσφαιρο. Προσπαθήσαμε να τους πάρουμε λίγο διαφορετικά και να τους θυμίσουμε πως εκείνοι ήταν μια ανάσα από την επόμενη φάση του Europa League. Τα παιδιά με γνώριζαν και δεν είδαν ένα νέο πρόσωπο, ενώ με βοήθησε πολύ και ο Άγγελος (Χαριστέας). Εγώ του ζήτησα να είναι μαζί μου στον πάγκο και με βοηθάει πολύ. Για να μην παρεξηγηθώ, άλλο τι γίνεται πριν από την προπόνηση και άλλο τι γίνεται μετά».

Για το όραμά του για τον Άρη: «Τον Άρη που θα κερδίζει πρώτα από όλα. Έχουμε ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Όταν έχουμε την μπάλα προσπαθούμε να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα. Κοιτάμε ορισμένα σημεία, πού να προσέξουμε στην άμυνα και είναι ένας συνδυασμός του τρόπου παιχνιδιού μας με βάση τον αντίπαλό μας. Δεν κοιτάμε μόνο εμάς ή μόνο τον αντίπαλο και αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό αλλά και στην Τούμπα».

Για τους στόχους των Θεσσαλονικέων και τη φετινή σεζόν: «Στόχος είναι να βρισκόμαστε στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη και να προχωρήσουμε στο Κύπελλο. Πέρσι ήμασταν άτυχοι και δεν ήμασταν σε καλή μέρα. Στόχος είναι να πάμε και στο Κύπελλο ψηλά. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να πω τι θα γίνει την άνοιξη. Αυτό που κοιτάμε τώρα είναι το παιχνίδι το επόμενο. Τώρα, για παράδειγμα, να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για τον αγώνα με την ΑΕΛ. Να είμαστε δυνατοί και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας που μας ακολουθεί εντός και εκτός έδρας. Παιχνίδι με παιχνίδι θα κοιτάξουμε τι κάναμε.

Όπως γνωρίζετε, οι ομάδες δεν χτίζονται από τη μία μέρα στην άλλη. Στην πρώτη μας σεζόν βγήκαμε στην Ευρώπη, αλλά για να τα καταφέρει η ομάδα και η διοίκηση να συνεχίσει τη δουλειά που γίνεται. Δεν μπορεί μία ομάδα να αλλάξει επίπεδο από τη μία μέρα στην άλλη. Πρέπει να γίνεται καθημερινά δουλειά από τους ανθρώπους του συλλόγου και ίσως χρειαστεί χρόνος. Δεν μπορώ να το υπολογίσω αυτό. Να συνεχιστεί η δουλειά με τους μεταγραφικούς στόχους, να τσεκάρουμε πού έχουμε πρόβλημα και τους παίκτες που θέλουμε. Εκεί πάμε καλά. Να μην ξοδευτούν άδικα χρήματα και όποια επένδυση κάνουμε, να μας βγει».

Για τον Γιάννη Φετφατζίδη και αν υπάρχει μυστικό για τις εμφανίσεις του: «Ο Γιάννης είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και τα προσόντα του δύσκολα τα συναντάς σε Έλληνα ποδοσφαιριστή. Η τεχνική, η ποιότητά του και το οδήγημα της μπάλας δεν το συναντάς εύκολα. Ο Γιάννης ξέρει ότι τον γουστάρω, για να το δώσω απλά να το καταλάβει ο κόσμος. Ξέρει πως το καλοκαίρι είχα εισηγηθεί την παραμονή του στην ομάδα. Από εκεί και πέρα, με τον Γιάννη έχουμε μία ξεχωριστή σχέση. Το ξέρει ότι τον θέλω και τον υπολογίζω, ότι περιμένω πολλά από εκείνον και στα δύο τελευταία ματς δεν έπαιξε στην κλασική του θέση. Έχει την ελευθερία γιατί ο Γιάννης μπορεί να μας δώσει το κάτι παραπάνω. Γνωρίζει ότι δε θα του φωνάξω και για αυτό έχουμε τα αποτελέσματα αυτά με την απόδοσή του. Ο ποδοσφαιριστής όσο φοράει παπούτσια, ανεξαρτήτου ηλικίας, είναι σαν ένα μωρό στο σπίτι».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ