Ουκρανός πρόεδρος για Τραμπ: «Μόνο ο εξάχρονος γιος μου μπορεί να μου ασκήσει πιέσεις»


Κανένας δεν μπορεί να του ασκήσει πιέσεις εκτός από τον εξάχρονο γιο του, ήταν η απάντηση που έδωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ερώτηση που του έκαναν σχετικά με το αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ του άσκησε πιέσεις κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε μαζί του τον Ιούλιο.

Οι Δημοκρατικοί στην Βουλή των Αντιπροσώπων ξεκίνησαν χθες επισήμως έρευνα για την ενδεχόμενη παραπομπή του προέδρου Τραμπ, τον οποίο κατηγορούν ότι επεδίωξε τη συνδρομή της Ουκρανίας για να διασύρει τον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα γίνουν το ερχόμενο έτος στις ΗΠΑ. Ο Τραμπ απέρριψε την κατηγορία αυτή λέγοντας ότι πρόκειται για ένα «κυνήγι μαγισσών».

«Κανένας δεν μπορεί να μου ασκήσει πιέσεις διότι είμαι ο πρόεδρος ενός ανεξάρτητου κράτους», δήλωσε ο Ζελένσκι σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, σε σχόλιά του που μετέδωσε το δίκτυο Russia 24 σήμερα το πρωί ενόψει συνάντησης του Ουκρανού προέδρου με τον Αμερικανό ομόλογό του.

«Παρεμπιπτόντως ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να μου ασκήσει πιέσεις (…) είναι ο γιος μου, ο οποίος είναι έξι ετών», σημείωσε ο Ζελένσκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ