Βλέπει επενδυτές ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ – Στο τραπέζι οι αποκρατικοποιήσεις


Εκτός από το πολιτικό «μενού» με τις διμερείς συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι επαφές του με επιχειρηματίες και υποψήφιους επενδυτές.

Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει έτσι σήμερα στο Global Business Forum του Bloomberg, όπου συμμετέχουν επίσης πολιτικοί και επιχειρηματίες, ενώ στο περιθώριο του Forum θα έχει διμερή συνάντηση με τον Μάικλ Μπλούμπεργκ και θα παραχωρήσει συνέντευξη σε ζωντανή μετάδοση στο Bloomberg TV. Αμέσως μετά, θα δώσει το παρών στο γεύμα που παραθέτει ο υπουργός Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ουίλμπουρ Ρος, παρουσία σημαντικού αριθμού επενδυτών. Ο Τραμπ… «έστησε» τον Μητσοτάκη στο ραντεβού – Σήμερα η συνάντηση με…

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινήθηκε η παρουσία του κ. Μητσοτάκη σε εκδήλωση της Goldman Sachs χθες, στην οποία συμμετείχαν περίπου 30 μεγάλοι επιχειρηματίες. Η συζήτηση κινήθηκε κυρίως γύρω από τις τράπεζες και τις προοπτικές τους, ενώ κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ενδιαφέρον υπήρξε για τις αποκρατικοποιήσεις στα ΕΛΠΕ και στην ενέργεια (ΔΕΠΑ, ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ). Συζητήθηκε επίσης το δημοσιονομικό περιθώριο και η δυνατότητα χρήσης του, με την ελληνική κυβέρνηση να διαβεβαιώνει τους Αμερικανούς επενδυτές ότι θα το χρησιμοποιήσει προσεκτικά και πάντα σε συνεννόηση με τους εταίρους της χώρας, ενώ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επανειλημμένα το μεταρρυθμιστικό του σχέδιο περιλαμβάνει μείωση της φορολογίας και σειρά αποκρατικοποιήσεων. Άγνωστο ακόμα αν θα γίνει ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Τραμπ μετά τις χθεσινές εξελίξεις

Ανοικτό είναι ακόμα το ενδεχόμενο να οριστεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ ακόμη και σήμερα, αλλά όχι βέβαιο και εξαρτάται σε κάθε περίπτωση από την αμερικανική πλευρά και τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Έτσι, το ενδιαφέρον μοιραία στρέφεται στη σημερινή συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μια συνάντηση στην οποία αναμένεται να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που αφορούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, αλλά κομβική σημασία αποκτά πλέον το προσφυγικό, ύστερα από την κάθετη αύξηση των ροών από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά του Αιγαίου και την προσπάθεια του Τούρκου προέδρου ακόμη και ν’ αναθεωρήσει μονομερώς τη συμφωνία με την Ευρώπη για τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ