Φτυστός ο Χάρι ο μικρός Άρτσι. Το πρώτο του επίσημο ταξίδι.


Ο μικρός Άρτσι, ο γιος του Χάρι και της Μέγκαν έκανε την εμφάνισή του σήμερα το πρωί στο πρώτο του επίσημο ταξίδι στη Νότια Αφρική όπου και συνάντησε τον θρυλικό Αρχιεπίσκοπο Ντέσμοντ Τούτου! Μάλιστα στον λογαριασμό τους στο Instagram ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ έγραψαν: «When Arhie met Archie».

Ο τεσσάρων μηνών Άρτσι συναντήθηκε λοιπόν με τον θρύλο των αγώνων κατά του Απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική τον Αρχιεπίσκοπο Ντέσμοντ Τούτου. Στην αγκαλιά της μητέρας του Μέγκαν ο μικρός Άρτσι ήταν χαμογελαστός και αντιδρούσε όταν ο Χάρι του έκανε παιχνίδια.

Το βίντεο που ανέβασε το ζευγάρι στο Instagram τους δείχνει χαμογελαστούς με τον μικρούλη να ξεκαρδίζεται στην αγκαλιά της μητέρας του την ώρα που τους υποδέχονται ο Ντέσμοντ Τούτου και η κόρη του Ταντέκα Τούτου.

Η Μέγκαν αστειεύτηκε με την κόρη του Αρχιεπισκόπου λέγοντας ότι ο μικρός Άρτσι θα πρέπει να συνηθίσει με τις κάμερες με την Ταντέκα Τούτου να απαντά ότι ο Άρτσι θα γίνει μεγάλος γυναικάς.

Βλέποντας τις αντιδράσεις του μικρούλη όλοι συμφώνησαν ότι είναι γεννημένος για την δημοσιότητα. Τόσο ο 87χρονος Τούτου και η κόρη του, όσο και οι προσκεκλημένοι τους ήπιαν τσάι και μίλησαν για το φιλανθρωπικό του έργο το οποίο στηρίζει η Βασιλική Οικογένεια της Βρετανίας. Ποιος είναι ο Ντέσμοντ Τούτου

Ο Ντέσμοντ Τούτου τιμήθηκε με Νόμπελ Ειρήνης το 1984 για τις προσπάθειές του να δοθεί τέλος στο Απαρτχάιντ. Γεννήθηκε το 1931 στη Νότια Αφρική και έγινε ο πρώτος μαύρος Αρχιεπίσκοπος του Κέιπ Τάουν και του Γιοχάνεσμπουργκ.

Την δεκαετία του ’80 έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να γίνει παγκόσμια γνωστή η κατάσταση στη Νότια Αφρική με την καταδυνάστευση των μαύρων από τους λευκούς στην χώρα.

Το 1993 το Απαρτχάιντ τελείωσε και το 1994 οι νοτιοαφρικανοί εξέλεξαν το Νέλσον Μαντέλα πρόεδρο της χώρας. Τότε, ο Μαντέλα τοποθέτησε τον Τούτου επικεφαλής της Επιτροπής Αλήθειας και Συμφιλίωσης που είχε ως αποστολή να γίνουν γνωστές οι αγριότητες που έγιναν και από τις δυο πλευρές στον αγώνα ενάντια στο Απαρτχάιντ.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ο Τούτου αποσύρθηκε από τα κοινά αλλά ακόμα και σήμερα παρά την ηλικία του κάνει παγκόσμιο αγώνα κατά των φυλετικών διακρίσεων.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ