Ο Πούτιν στηρίζει Μαδούρο και στέλνει 600.000 τόνους σιτάρι στη Βενεζουέλα


Βλαντιμίρ Πούτιν και Νικολάς Μαδούρο συναντήθηκαν στη Μόσχα, με τον Ρώσο πρόεδρο να εκφράσει και πάλι την στήριξή του στην κυβέρνηση της χώρας.

Ο πρόεδρος Πούτιν είπε στον Μαδούρο πως υποστηρίζει τον διάλογο ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα, ώστε να βρεθεί διέξοδος στην πολιτική κρίση.

Βέβαια αυτό μόνο εύκολο δεν είναι καθώς η μεσολάβηση της Νορβηγίας για να βρεθεί λύση ανάμεσα στις δυο πλευρές “ναυάγησε” καθώς η κυβέρνηση Μαδούρο έφυγε από τις διαπραγματεύσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ενίσχυση των κυρώσεων του Ντόναλντ Τραμπ στη Βενεζουέλα.

Η Ρωσία και ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Νικολάς Μαδούρο, με τη Μόσχα να ετοιμάζεται να χορηγήσει έως 600.000 τόνους σιτηρά στη Βενεζουέλα έναντι των 254.000 τόνων που χορήγησε πέρσι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο ένα ενημερωτικό έντυπο που εκδόθηκε πριν από τις συνομιλίες ανάμεσα στους ηγέτες της Βενεζουέλας και της Ρωσίας.

Από την άλλη βέβαια οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσαν το πράσινο φως για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος επτά αξιωματούχους της Βενεζουέλας που κατηγορούνται για “βασανιστήρια”, σύμφωνα με τον Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ