Υπόθεση Novartis: Τουλουπάκη και Παπαδάκου διαψεύδουν τη Ράικου


Συνεχίζεται ο χορός των καταγγελιών και των διαψεύσεων για τον «Ρασπούτιν» στην υπόθεση Novartis.

Στην κατάθεση της στους εισαγγελείς Σοφουλάκη και Ζαχαρή που διενεργούν την ποινική προκαταρκτική έρευνα, η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου κατονόμασε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως τον διαβόητο «Ρασπούτιν».

Η κ. Ράικου είπε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος επιχειρούσε να χειραγωγήσει την έρευνα και την πίεζε να προχωρήσει τη διαδικασία χωρίς να υπάρχουν στοιχεία. Επίσης, «φωτογράφισε» τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου, ως πρόσωπο που της άσκησε επίσης πιέσεις.

Η δήλωση Παπαγγελόπουλου

Με δήλωση του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διέψευσε τους ισχυρισμούς της κ. Ράικου. Η δήλωση έχει ως εξής:

«Υπενθυμίζω ότι στην επιστολή παραίτησής της, η κυρία Ράικου δεν ανέφερε το παραμικρό για εμένα. Απεναντίας μίλησε για τον εντοπισμό 28 εκατομμυρίων ευρώ βρόμικου χρήματος, ενδεχομένως και σε πολιτικούς. Μετά από 1,5 χρόνο εφηύρε τον «Ρασπούτιν» για αντιπερισπασμό. Αφού πέρασε κι άλλος ένας χρόνος, τόλμησε να αναφέρει το όνομά μου. Όλα όσα ισχυρίζεται η κ. Ράικου για “Ρασπούτιν”, είναι ψέματα. Έχω όλα τα στοιχεία για να το αποδείξω. Ήρθε η ώρα να αναλάβει τις ευθύνες της. Τα υπόλοιπα στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη».

Η διάψευση Παπαδάκου

Η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου διέψευσε επίσης την κ. Ράικου. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, είπε:

«Έχω επισκεφθεί την κ. Ράικου και την επόμενη επικεφαλής εισαγγελέα Διαφθοράς, όπως και τα προηγούμενα γραφεί με τον κ. Πεπόνη. Είναι η δουλειά μου να πηγαίνω εκεί, δεν κάνω ρεπορτάζ τηλεφώνου, πάω από κοντά. Την επισκέφθηκα για να μάθω τι θα κάνει με αυτήν την ιστορία. Η κ. Ράικου όλα αυτά που λέει είναι μυθεύματα και θα προσφύγω στη δικαιοσύνη με μήνυση και αγωγή».

Η Τουλουπάκη

Αλλά και η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διέψευσε την κ. Ράικου. Αναλυτικά, η δήλωση της κ. Τουλουπάκη που δημοσιοποιήθηκε πριν λίγο: «Εάν όσα αναληθή βλέπουν το φως της δημοσιότητας πράγματι ειπώθηκαν δυστυχώς για άλλη μια φορά η κ. Ράικου καταφέρετε όχι μόνο εναντίον εμού θίγοντας την τιμή και την υπόληψη μου άλλα και κατά του συνόλου του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας υποστηρίζοντας ότι τοποθετήθηκα στη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να εκτελέσω από κοινού με άλλους δικαστικούς λειτουργούς συμβόλαιο ηθικής της εξόντωσης.¨

Η κ. Τουλουπάκη προσθέτει ότι: «Υπενθυμίζω λοιπόν ότι τοποθετήθηκα στη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς μετά την παραίτηση της και χωρίς ουδέποτε να υποβάλω σχετική αίτηση για την τοποθέτηση αυτή. Στο διορισμό μου κατέληξε δυο φόρες το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από 11 αρεοπαγίτες με μεγάλη πλειοψηφία. Η προσφυγή δε κατά της τοποθέτησης μου στην πρώτη εκλογή μου απερρίφθη παμψηφεί από την ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Είναι απολύτως προσβλητικές οι αναφορές της όχι μόνο για μένα αλλά κυρίως για τους ανωτάτους δικαστικούς λειτουργούς τους οποίους θεωρεί ελεγχόμενους».

Και καταλήγει: «Εξίσου προσβλητική και η αναφορά της σε συνάδελφο δικαστικό λειτουργό. Επισημαίνω τέλος ότι από όσο γνωρίζω προηγούμενες καταγγελίες της και αιτήσεις σε βάρος εμού και των συναδέλφων μου κρίθηκαν ως ανυπόστατες από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα. Θλίβομαι βαθιά αν εμείς οι ίδιοι δεν σεβόμαστε τις αποφάσεις των οργάνων μας και προβαίνουμε σε τόσο απαξιωτικές δηλώσεις. Επισημαίνω τέλος ότι ο λόγος μου είναι δημόσιος και με ταυτότητα κι όχι μέσω κύκλων “προνόμιο” που δε διαθέτω….».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ