Δεν… συμπαθούν όλοι την Γκρέτα Τούνμπεργκ. “Επιδίδεται στην απόλυτη καταστροφολογία”

Η 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ «επιδίδεται στην απόλυτη καταστροφολογία» σχετικά με την εξέλιξη του πλανήτη είπε ο Μπερνάρ Αρνό.

Ο διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού ειδών πολυτελείας LVMH δήλωσε για την Τούνμπεργκ πως «είναι ένα πολύ δυναμικό κορίτσι, με πολύ μεγάλη ευαισθησία στα περιβαλλοντικά ζητήματα», κατά τη σημερινή παρουσίαση της περιβαλλοντικής πολιτικής του ομίλου σε περισσότερους από 160.000 εργαζομένους του.

«Όμως, επιδίδεται επίσης σε μια απόλυτη καταστροφολογία σχετικά με την εξέλιξη του κόσμου και βρίσκω ότι αυτό έχει μια αποθαρρυντική πλευρά για τους νέους, δεν προτείνει κάτι, μονάχα ασκεί κριτική» υπογράμμισε για την Τούνμπεργκ ενώπιον δημοσιογράφων.

«Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει είναι να σταματήσουμε την ανάπτυξη, που βοήθησε στο να βελτιώσουμε το παγκόσμιο επίπεδο ζωής, να μειώσουμε τη φτώχεια, να βελτιώσουμε την υγεία σε χώρες όπως στην Αφρική. Εάν θέλουμε να κάνουμε βήματα πίσω, ας σταματήσουμε την ανάπτυξη» επισήμανε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας.

Ο ίδιος είπε ότι «προτιμάει θετικές λύσεις οι οποίες θα επιτρέψουν να διατηρηθεί μια αισιόδοξη οπτική για την εξέλιξη του κόσμου, παρά το να πέσουμε στην καταστροφολογία» καταγγέλλοντας τις «εξαιρετικά αρνητικές δηλώσεις» της Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ