Πρόστιμα και συλλήψεις στην Κρήτη: Εφαρμόστηκε ο νόμος για ιδιοκτήτες που διατηρούσαν ζώα σε άθλιες συνθήκες

Κρήτη : Πρόστιμα και συλλήψεις σε ιδιοκτήτες που φιλοξενούσαν ζώα σε άθλιες συνθήκες. Συγκεκριμένα σε τρεις συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς.

Πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις σε περιοχές του Ρεθύμνου και μία στο Λασίθι στην Κρήτη. Ειδικότερα, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί ηλικίας 60, 67 και 77 ετών.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

– από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυλοποτάμου σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, διαπιστώθηκε ότι ο 60χρονος διατηρούσε ζώα συντροφιάς. Αλλά δεν διέθετε το κατάλληλο κατάλυμα για την προστασία των ζώων από τις καιρικές συνθήκες.

– από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ρεθύμνης, σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης διαπιστώθηκε ότι ο 67χρονος διατηρούσε ζώο συντροφιάς μη τηρώντας τους κανόνες ευζωίας.

– από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας διαπιστώθηκε ότι ο 77χρονος διατηρούσε ζώο συντροφιάς μην έχοντας κατάλληλο κατάλυμα για την προστασία του ζώου από καιρικές συνθήκες .

Στους τρεις συλληφθέντες βεβαιώθησαν τα προβλεπόμενα από τη Νομοθεσία διοικητικά πρόστιμα.

Η Προανάκριση διενεργείται από τα Αστυνομικά Τμήματα Μυλοποτάμου, Ρεθύμνης και Ιεράπετρας, αντίστοιχα ενώ οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Σημειώνεται ότι, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Πηγή: www.newsone.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ