Σεισμός στην Ινδονησία – Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος


Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας ακόμη αγνοείται στην Ινδονησία μετά τον ισχυρό σεισμό 6,5 βαθμών που συγκλόνισε σήμερα το αρχιπέλαγος των Μολούκων, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός των 6,5 ρίχτερ προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές σε αρκετά κτίρια, αλλά και μία κατολίσθηση, όπως διευκρίνισε η ινδονησιακή υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.

Ένας άνδρας σκοτώθηκε σε τροχαίο με μηχανή την ώρα που προσπαθούσε να γλιτώσει από τον σεισμό, ενώ ένας ακόμη αγνοείται μετά την κατολίσθηση.
Ο σεισμός, που είχε μέγεθος 6,5 βαθμών, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής (USGS) και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 37 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αμπόν στην επαρχία Μολούκες, σημειώθηκε στις 08:46 τοπική ώρα (02:46 ώρα Ελλάδας). Ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί που σκόρπισαν τον πανικό στους κατοίκους της περιοχής.

«Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Αμπόν και τα περίχωρά της», εξήγησε ο Ράχματ Τριγιόνο αξιωματούχος της υπηρεσίας μετεωρολογίας, κλίματος και γεωφυσικής της Ινδονησίας.

Η Ινδονησία, ένα αρχιπέλαγος με 17.000 νησιά, βρίσκεται στο σημείο που ενώνονται τρεις τεκτονικές πλάκες, στη ζώνη του πυρός του Ειρηνικού, μια περιοχή με ισχυρή σεισμική δραστηριότητα.
Στο αρχιπέλαγος υπάρχουν επίσης περισσότερα από 100 ενεργά ηφαίστεια. Πέρυσι στα τέλη Σεπτεμβρίου σεισμός 7,5 βαθμών, που προκάλεσε και τσουνάμι, στο νησί Σουλαουέσι είχε προκαλέσει σοβαρές ζημιές στην περιοχή Πάλου. Περισσότεροι από 4.300 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αγνοούνται.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ