Σεισμός Κωνσταντινούπολη: Τρέμει η γη από τους μετασεισμούς – Πανικός και καταστροφές (pics+vids)


Σεισμός: Εικόνες πανικού εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης (26/09) στην Κωνσταντινούπολη, η οποία ταρακουνήθηκε από σεισμό 5,7 Ρίχτερ.

Ισχυρός σεισμός 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε την Κωνσταντινούπολη σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Ο ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 14:00 το μεσημέρι, 66 χλμ δυτικά της Κωνσταντινούπολης. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 7 χιλιόμετρα με το επίκεντρο να εντοπίζεται ανοικτά της Σηλυβρίας στη Θάλασσα του Μαρμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σεισμική δόνηση διήρκησε 18 δευτερόλεπτα.

Οι δρόμοι γέμισαν με κόσμο που βγήκε έντρομος από τα κτήρια.

Δείτε πού ήταν το επίκεντρο του σεισμού

Από τον σεισμό σημειώθηκαν αρκετές ζημιές ενώ κατέρρευσε μιναρές σε τζαμί.

Για ζημιές στις δύο γέφυρες του Βοσπόρου, την Γέφυρα του Σουλτάνου Γιαβούζ Σελίμ και εκείνη του «Μωάμεθ του Πορθητή» έκαναν λόγο χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν διέψευσε αυτές τις πληροφορίες.

Τρέμει η γη από τους μετασεισμούς

Από την ώρα του μεγάλου σεισμού ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί μεγέθους 3,1 βαθμών, 3,3 βαθμών, 2,7 βαθμών, 3,2 βαθμών, 4,2 βαθμών και 3,1 βαθμών. Επίσης ανακοινώθηκε ότι και αύριο τα σχολεία θα είναι κλειστά.

Οι πρώτες εικόνες από τον σεισμό

Οι τουρκικές Αρχές από τα πρώτα λεπτά του σεισμού ξεκίνησαν να εκκενώνουν δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και εμπορικά κέντρα.

Σύμφωνα με αναφορές πολιτών, από τον ισχυρό σεισμό ταρακουνήθηκαν ολόκληρα κτήρια και προκλήθηκαν προβλήματα στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Σύμφωνα με τη Hurriyet κατέρρευσε ο μιναρές ενός τεμένους στην περιοχή Avcilar.

Σημειώνεται ότι ήδη το Twitter έχει αρχίσει να κατακλύζεται με εικόνες και βίντεο από τον ισχυρό σεισμό.

Δείτε βίντεο από τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη:

Μείνετε συντονισμένοι στο Newsbomb.gr για να μάθετε έγκυρα και έγκαιρα όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ