Τραμπ: Τον «καίει» μάρτυρας για τη συνομιλία με Ζελένσκι

«Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου παρενέβησαν για να “κλειδώσουν” όλα τα αρχεία που συνδέονται με το τηλεφώνημα» είπε ο μάρτυρας που «βγάζει στη σέντρα» τον Τραμπ.

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον Ντόναλντ Τραμπ και την επιχείρησή του να πιέσει τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, για να βγάλει στη φόρα τα «άπλυτα» του Τζο Μπάιντεν και του γιου του, ενόψει των Προεδρικών εκλογών του 2020 στις ΗΠΑ.

Μετά την έρευνα που ζήτησαν οι Δημοκρατικοί και ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και την γνωστοποίηση από τον Λευκό Οίκο μιας περίληψης από την συνομιλία Τραμπ – Ζελένσκι, μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος -η καταγγελία του οποίου δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το Κογκρέσο- υποστηρίζει πως ο Λευκός Οίκος επιχείρησε να περιορίσει την πρόσβαση στις σημειώσεις σχετικά με το τηλεφώνημα ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Στο πλαίσιο των επίσημων καθηκόντων μου, πληροφορήθηκα από πολλούς υπευθύνους της αμερικανικής κυβέρνησης πως ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιούσε τις δυνατότητες του λειτουργήματός του για να ζητήσει την ανάμιξη μιας ξένης χώρας στις εκλογές του 2020 στις Ηνωμένες Πολιτείες», εξηγεί σ’ αυτό το έγγραφο που φέρει ημερομηνία 12 Αυγούστου 2019.

«Στη διάρκεια των ημερών που ακολούθησαν το τηλεφώνημα, έμαθα από πολλούς Αμερικανούς υπευθύνους πως υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου παρενέβησαν για να ‘κλειδώσουν’ όλα τα αρχεία που συνδέονται με το τηλεφώνημα», συνεχίζει. Τραμπ: Καθαίρεση γι’ αυτό; Είναι για ανέκδοτο!

«Υπεύθυνοι του Λευκού Οίκου μου αφηγήθηκαν πως ‘διατάχθηκαν’ από τους δικηγόρους του Λευκού Οίκου να αποσύρουν την ηλεκτρονική καταγραφή του τηλεφωνήματος από το σύστημα πληροφορικής στο οποίο τέτοιες καταγραφές διατηρούνται συνήθως», υποστηρίζει ο μάρτυρας δημόσιου συμφέροντος.

«Η καταγραφή μεταφέρθηκε σ’ ένα ξεχωριστό ηλεκτρονικό σύστημα που συνήθως χρησιμοποιείται για να διατηρηθούν και να χειραγωγηθούν διαβαθμισμένες πληροφορίες ιδιαίτερα ευαίσθητης φύσης», συνεχίζει.

«Αυτές οι πράξεις κατέδειξαν, κατ’ εμέ, ότι οι υπεύθυνοι του Λευκού Οίκου αντιλαμβάνονταν τη σοβαρότητα αυτού που συνέβη στη διάρκεια αυτού του τηλεφωνήματος», υπογραμμίζει ο μάρτυρας δημόσιου συμφέροντος.

Ο πράκτορας αυτός, ο οποίος ήταν υπάλληλος των υπηρεσιών πληροφοριών, είχε αποσπασθεί ή εργαζόταν με σύμβαση σ’ αυτές, διευκρινίζει πως δεν είναι άμεσος μάρτυρας των πράξεων αυτών, όμως τις έκρινε «αξιόπιστες» επειδή «σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις πολλοί υπεύθυνοι ανέφεραν γεγονότα που συνέπιπταν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, γύρω στους δώδεκα υπεύθυνους του Λευκού Οίκου έχουν ακούσει τη διάσημη πλέον συνομιλία ανάμεσα στον Τραμπ και τον Ζελένσκι.

Ο μάρτυρας δημόσιου συμφέροντος κρίθηκε «αξιόπιστος» από τον γενικό επιθεωρητή των υπηρεσιών πληροφοριών.

Η πολυαναμενόμενη ακρόαση στο Κογκρέσο του προσωρινού διευθυντή των εθνικών υπηρεσιών πληροφοριών Τζόζεφ Μαγκουάιρ άρχισε σήμερα το πρωί (ώρα Ουάσινγκτον), λίγο μετά τη δημοσιοποίηση αυτής της καταγγελίας από την Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here