Θρήνος στη Λάρισα για Τσολάκη


Η ΠΑΕ ΑΕΛ «αποχαιρέτησε» έναν σπουδαίο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ομάδας, καθώς ο Βασίλης Τσολάκης που υπηρέτησε τη Λάρισα από πολλαπλά πόστα, πέθανε σε ηλικία 73 ετών, βυθίζοντας σε θλίψη ολόκληρη την πόλη

Πέθανε ο Βασίλης Τσολάκης στη Λάρισα, αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ηλικία 73 ετών και κάνοντας πιο «φτωχή» την οικογένεια της ΑΕΛ, της οποίας υπήρξε ποδοσφαιριστής για τέσσερις σεζόν, αλλά και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Βετεράνων.

Η «βυσσινί» ΠΑΕ εξέδωσε επίσημη συλλυπητήρια ανακοίνωση, «αποχαιρετώντας» μια ιστορική φυσιογνωμία για την ομάδα, αλλά και την πόλη της Λάρισας. Η ανακοίνωση της ΑΕΛ

«Ο «Μαύρος Σεπτέμβρης», άρρηκτα συνδεδεμένος με τις τραγικότερες απώλειες της «βυσσινί» οικογένειας, ξαναχτύπησε! Αυτή τη φορά ήταν ο Βασίλης Τσολάκης που ξεκίνησε το ταξίδι για το ΑΕΛικό κλαμπ του Παραδείσου. Ένας από του πιο προικισμένους ποδοσφαιρικά παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα με το άλογο στο στήθος, την τίμησε για 4 αγωνιστικές περιόδους και παρά το συνεσταλμένο του προφίλ, η προσφορά και η αγωνιστική του διαδρομή ήταν εντυπωσιακές.

Το 1964, ως ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, επιλέχθηκε από τον Αλεξάντερ Πέτροβιτς ως στέλεχος του παρθενικού ρόστερ της ΑΕΛ σε ηλικία μόλις 18 ετών. Φορώντας τη φανέλα με το Νο 11, συμπλήρωσε 56 συμμετοχές σε 4 αγωνιστικές περιόδους, πετυχαίνοντας 12 τέρματα.

Σε όλη τη διαδρομή του μέχρι τη σημερινή αποδημία του σε ηλικία 73 ετών, ήταν διαρκώς κοντά στην αγαπημένη του ομάδα, αρνούμενος πεισματικά να ακολουθήσει άλλους δρόμους πέραν αυτού που οδηγούσε πάντα στο πλευρό της ΑΕΛ.

Ο Βασίλης Τσολάκης, (στη φωτογραφία ρετρό διακρίνεται να προσφέρει αναμνηστικά και δώρα στους Γιουγκοσλάβους παίκτες στο φιλικό ΑΕΛ – Πρίστινα τον Φεβρουάριο του 1966), υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Βετεράνων της ΑΕΛ, παρουσιάζοντας μάλιστα σπουδαίο έργο από τη θέση του αντιπροέδρου.

Ο μεγαλομέτοχος κ. Αλέξης Κούγιας, η διοίκηση, το προπονητικό τιμ, οι ποδοσφαιριστές, τα στελέχη της ΠΑΕ ΑΕΛ και σύσσωμη η «βυσσινί» οικογένεια, εκφράζουν τα από βάθους καρδίας συλλυπητήριά τους προς τους οικείους του Βασίλη Τσολάκη, υπόσχονται να διατηρήσουν αναλλοίωτη τη μνήμη του και να θυμούνται πάντα τον ακέραιο χαρακτήρα του και την παθολογική αγάπη του για την ομάδα της καρδιάς του, γεγονός που τον κατέστησε αενάως παράδειγμα προς μίμηση.

Αντιπροσωπεία της ΠΑΕ ΑΕΛ θα παραστεί στην αυριανή εξόδιο ακολουθία που θα τελεστεί στον ιερό ναό του Αγ. Χαραλάμπους, καταθέτοντας στεφάνι στη μνήμη του.

Καλό ταξίδι Βασίλη και χαιρετισμούς σε όλα τα αδικοχαμένα αστέρια μας και στην ΑΕΛ του Παραδείσου».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ