Μητσοτάκης – Νέα Υόρκη: Συναντήθηκε με Γκουτέρες – Αναστασιάδη για το Κυπριακό

Το Κυπριακό κυριάρχησε στις συναντήσεις που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Νέα Υόρκη.

Στη δήλωσή του αμέσως μετά τις συναντήσεις του με τον Αντόνιο Γκουτέρες και τον Νίκο Αναστασιάδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε τα εξής:

«Είχα μία πολύ ουσιαστική και γόνιμη συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κ. Γκουτέρες.

Συζητήσαμε δύο θέματα. Το πρώτο αφορά στο Κυπριακό. Ευχαρίστησα τον γενικό γραμματέα για την πολύ ουσιαστική συνεισφορά του και την διαρκή προσπάθειά του στην επίλυση αυτού το εθνικού ζητήματος και του επανέλαβα την αμέριστη στήριξη της Ελλάδος στα δίκαια αιτήματα της ελληνοκυπριακής κοινότητας για να βρεθεί επιτέλους μία δίκαιη και βιώσιμη λύση σε αυτό το χρόνιο πρόβλημα το οποίο ταλανίζει τον Ελληνισμό εδώ και 45 χρόνια.

Συζητήσαμε επίσης την πράσινη ατζέντα και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής που ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα της δικιάς του προσωπικής ατζέντας.

Επανέλαβα την αμέριστη στήριξη της Ελλάδας στην πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών για την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης. Του παρουσίασα το σχέδιο της χώρας μας για το πώς η Ελλάδα θα είναι στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής μάχης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το φυσικό περιβάλλον και η προστασία του αποτελεί όχι απλά μία υποχρέωση απέναντι στις επόμενες γενιές αλλά αποτελεί και ευκαιρία να αναδείξουμε το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας. Μέχρι το τέλος του έτους η ελληνική Κυβέρνηση θα έχει παρουσιάσει την επικαιροποιημένη στρατηγική της για την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν στην Διάσκεψη των Παρισίων. Θα είναι τολμηρή, φιλόδοξη και στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση αυτού του κρίσιμου ζητήματος.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here