Επιμένει ο Καλάθης: “Είμαι 11 χρόνια στην Εθνική. Να δώσω χώρο σε νεότερους”


Ο Νικ Καλάθης ρωτήθηκε ξανά για το μέλλον του στην Εθνική Ελλάδας και έδειξε να έχει αποφασίσει την αποχώρησή του μετά και το επόμενο καλοκαίρι, στο οποίο η «γαλανόλευκη» θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στην εκδήλωση για τη νέα σεζόν στη Basket League παρευρέθη ως αρχηγός του Παναθηναϊκού, ο Νικ Καλάθη, αλλά οι πρόσφατες δηλώσεις του για την Εθνική Ελλάδας βρέθηκαν ξανά στο προσκήνιο.

Ο διεθνής γκαρντ επανέλαβε τη σκέψη του να αποσυρθεί από την «επίσημη αγαπημένη» μετά και το καλοκαίρι του 2020, οπότε και θα είναι 32 ετών, ενώ στη συνέχεια σχολίασε και τη νέα σεζόν του Τριφυλλιού. Οι δηλώσεις του Καλάθη

Για την Εθνική: «Αυτό σκέφτομαι. Έχω παίξει για περίπου 11 χρόνια στην Εθνική και τώρα είναι ο καιρός να δώσω χώρο στους νεότερους παίκτες να παίξουν στην Εθνική».

Για τη νέα σεζόν: «Είμαστε μια νέα ομάδα, έχουμε 6-7 νέους παίκτες. Έχουμε κάποιους παίκτες που δεν έχουν παίξει στην Euroleague, έχουμε κάποιους παίκτες που δεν έχουν ξαναπαίξει στην Ευρώπη. Έχουμε νέους παίκτες και ανυπομονούμε να αρχίσει η σεζόν, όπως και όλες οι ομάδες».

Για την μετάβαση από τον Πιτίνο στον Πεδουλάκη: «Είναι διαφορετικοί προπονητές, με διαφορετικές φιλοσοφίες. Δεν έχει διαφορά το πρόσωπο, αλλά το πώς βλέπουν το παιχνίδι. Ο κόουτς Πιτίνο αρέσκεται στο ελεύθερο παιχνίδι, ενώ ο Πεδολυάκης είναι πιο αυστηρός».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ