Μητσοτάκης – Νέα Υόρκη: Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, επενδύσεις με τον σύμβουλο του Τραμπ.

Συνάντηση με τον Τζάρεντ Κούσνερ, σύμβουλο και γαμπρό του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον, η προγραμματισμένη συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον στενό συνεργάτη του Προέδρου των ΗΠΑ έλαβε χώρα στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ και διήρκεσε περίπου μια ώρα.

Μητσοτάκης προς Αμερικανούς επενδυτές: Υπερβήκαμε τον λαϊκισμό, τώρα στηρίζουμε τις επενδύσεις

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξήγησε τις ελληνικές θέσεις για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν την χώρα μας σε περιφερειακό επίπεδο.

Μάλιστα μεγάλο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε σε κύριους τομείς των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, όπως είναι οικονομική και η αμυντική συνεργασία, ενώ έμφαση δόθηκε και στην πράσινη οικονομία.

Με δεδομένο ότι ο Τζάρεντ Κούσνερ ανήκει στο στενό κύκλο των συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ, η συνάντηση αυτή θεωρείται εξαιρετικά σημαντική. Καταδεικνύει δε το αυξημένο ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον για την Ελλάδα και την βούληση για τη δημιουργία αποτελεσματικών διαύλων επικοινωνίας μεταξύ του Λευκού Οίκου και της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ