Άγρια καταδίωξη στο Αιγαίο: Καρέ καρέ σε βίντεο η σύλληψη Αλβανών βαρώνων ναρκωτικών


Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από την περιπετειώδη καταδίωξη φουσκωτού, στο Αιγαίο

Οι εικόνες στο βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα, καταγράφηκαν από ελικόπτερο και δείχνουν την καταδίωξη του ταχύπλοου, το οποίο εντοπίστηκε τη νύχτα της Τρίτης κοντά στο Σίγρι και θεωρήθηκε ύποπτο ότι μεταφέρει ναρκωτικά.

Το βίντεο ολοκληρώνεται με τους τρεις επιβαίνοντες στο φουσκωτό να σηκώνουν τα χέρια ψηλά μπροστά στους πάνοπλους άνδρες του Λιμενικού και στη συνέχεια να συλλαμβάνονται.

Όλα άρχισαν όταν η ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος διότι υπήρχαν πληροφορίες για δύο φουσκωτά σκάφη τα οποίο προέρχονταν από την Αλβανία και ήταν ύποπτα για μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι ναρκέμποροι που επέβαιναν σε ένα φουσκωτό ταχύπλοο κατάφεραν και ξεφόρτωσαν ποσότητες κάνναβης στα τουρκικά παράλια, με τις τουρκικές Αρχές να τους αντιλαμβάνονται και να αρχίζουν να τους καταδιώκουν. Κατάφεραν όμως και ξέφυγαν με αποτέλεσμα να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Αμέσως δράση ανέλαβε το Λιμενικό.

Κινητοποιήθηκαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου 10 περιπολικά σκάφη, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο του Λιμενικού καθώς επίσης ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο της Frontex. Επίσης κινητοποιήθηκε και η ομάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού εφαρμόζοντας τους κανόνες εμπλοκής σε τέτοιες περιπτώσεις. Τελικά έπειτα από προειδοποιητικές βολές ελεύθερου σκοπευτή, το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε, ενώ συνελήφθησαν τρία άτομα τα οποία επέβαιναν σε αυτό.Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο άτομα αλβανικής καταγωγής ενώ το τρίτο άτομο φέρει ιταλικό έγγραφο.Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι τρεις συλληφθέντες κρατούν το στόμα τους ερμητικά κλειστό.

Διαβάστε περισσότερα για τα Σώματα Ασφαλείας στο www.policenews.eu


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ