Γιατί τα Τρίκαλα είναι τόσο μπροστά;

Συνεχώς ακούμε ειδήσεις για το πόσο μπροστά είναι τα Τρίκαλα σαν πόλη και πόσο πίσω έχουν αφήσει όλες τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας. Ενώ σε άλλα μέρη πολλά λέγονται και τίποτα τελικά δεν γίνεται ή τουλάχιστον αργεί πολύ, στον δήμο Τρικκαίων, όλα φαίνεται να δουλεύουν ρολόι, είτε αυτά είναι απλά, είτε η τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Μια πόλη 80.000 κατοίκων έχει ταυτόχρονα πάνω από 30.000 ποδήλατα. Οι Τρικαλινοί τα λατρεύουν, η μορφολογία της πόλης ευνοεί κατά πολύ την χρήση τους και η αγάπη των ντόπιων για το περιβάλλον, έχει κάνει τα Τρίκαλα… Άμστερνταμ. Μην σας πούμε και καλύτερα.

Ακόμα και η πιλοτική δοκιμή των λεωφορείων χωρίς οδηγό, ήταν επιτυχημένη στην πόλη. Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία, με τον δήμο να τα καταφέρνει και εκεί. Φυσικά, δεν μπορούμε να ξεχνάμε και το δωρεάν ίντερνετ που παρέχει η πόλη σε όλους τους δημότες από το 2005!

Η πόλη είναι γνωστή για την καινοτομία της και θεωρείται μια από τις πιο έξυπνες πόλεις του κόσμου. Το κάπνισμα σε εσωτερικούς χώρους απαγορεύεται (ίσως μόνο εκεί), ενώ πλέον υπάρχει και ένα σύστημα λαμπτήρων που είναι εξοπλισμένοι με αισθητήρες, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 70%. Τον Μάρτιο έγιναν η πρώτη πόλη της Ελλάδας με τεχνολογία 5G!

Παράλληλα τα Τρίκαλα θα συμμετάσχουν σε ένα σωρό καινοτόμες προσπάθειες στο μέλλον. Τι κάνει τα Τρίκαλα να είναι τελικά τόσο… μπροστά; Το κύριο συστατικό είναι ένα: η αγάπη των κατοίκων για την πόλη τους.

Η σύμπνοια, η ενεργητικότητα και το ενδιαφέρον των κατοίκων, που δεν φοβούνται να δοκιμάσουν το καινούργιο, το καινοτόμο που θα αλλάξει την ζωή τους, χωρίς πολλές διαφωνίες, είναι πάντα αυτό που σε πάει μπροστά. Ο φόβος, η βολή και ο «αλληλοσπαραγμός» δεν είναι συστατικά της προόδου.

Οι κάτοικοι φροντίζουν την πόλη τους, την τοπική αγορά και όποια δυσκολία παρουσιαστεί, βάζουν πάνω απ’ όλα το κοινό καλό. Επίσης η πόλη, δεν χαραμίζει ποτέ τους νέους που επιστρέφουν εκεί λόγω της κρίσης ή ψάχνουν μια καλύτερη καθημερινότητα, και τους αφομοιώνει άμεσα. Πόλλά από αυτά βέβαια οφείλονται και στον ακούραστο δήμαρχο, τον Δημήτρη Παπαστεργίου.

Τα Τρίκαλα είναι μια πόλη ζωντανή. Που αγαπιέται κι αγαπάει. Γι’ αυτό και θα την ζηλεύουμε για πολλά χρόνια ακόμα…

 

Πηγή: www.newsone.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here