Μητσοτάκης: Κάλεσμα για επενδύσεις – Τι είπε για μεταρρυθμίσεις, φόρους και τις αποκρατικοποιήσεις


Το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη ολοκληρώνεται σήμερα (27.09.2019) και πέραν των διμερών συναντήσεων με ξένους ηγέτες και των συζητήσεων με την ομογένεια – με κύριο θέμα την ψήφο των αποδήμων – υπάρχουν οι επενδύσεις.

Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με Αμερικανούς επιχειρηματίες και το ενδιαφέρον που φέρεται να εκφράστηκε για επενδύσεις στην Ελλάδα δείχνουν πως πράγματι κάτι κινείται στην οικονομία και πως οι αποκρατικοποιήσεις στις οποίες σκοπεύει να προχωρήσει η κυβέρνηση κυρίως στον τομέα της ενέργειας και το ενδιαφέρον για την «πράσινη ανάπτυξη» αποτελούν τα δύο πεδία στα οποία μπορούν να υπάρξουν απτά αποτελέσματα. Μητσοτάκης – Νέα Υόρκη: Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, επενδύσεις με τον σύμβουλο του Τραμπ!

Σε όλες τις συναντήσεις του με υποψήφιους επενδυτές ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τις πτυχές του μεταρρυθμιστικού του προγράμματος και τη νέα εποχή που άρχισε στην Ελλάδα μετά τις εκλογές του Ιουλίου. Έτσι, απηύθυνε ένα κάλεσμα στους Αμερικανούς επενδυτές προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα, όπως είπε χαρακτηριστικά και στο πρόγευμα εργασίας στο Council of Foreign Relations, ενώ σε συνεντεύξεις του στο Bloomberg και τη Washington Post τόνισε ότι στόχος είναι και η εξυγίανση του τραπεζικού τομέα, μέσα από την οριστική λύση για τα κόκκινα δάνεια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις ακόμη και για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα, τόνισε πως ο ίδιος και η ΝΔ κατάφεραν να νικήσουν το λαϊκισμό και να εμπεδώσουν την απευθείας και ειλικρινή επαφή με τους πολίτες, μέσα από συγκεκριμένες δεσμεύσεις που υλοποιούνται άμεσα, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, ξεκαθάρισε ότι το ζητούμενο είναι η πολιτική βούληση που έχει η κυβέρνησή του για να προχωρήσει τις διαδικασίες, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ελληνικό.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη ολοκληρώνεται έτσι σήμερα, με την ομιλία του στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ελλιπή προετοιμασία της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν, στελέχη της ΝΔ σχολίαζαν πως «κρείττον του λαλείν το σιγάν», υπενθυμίζοντας κυρίως την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα το Δεκέμβριο του 2017 και την ευθεία αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης, αλλά και τη συνάντηση ΤσίπραΈρντογαν στη Νέα Υόρκη το 2016, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός καθόταν με φόντο δύο τουρκικές σημαίες και μία μικρή ελληνική στο τραπέζι.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ