Βαρουφάκης για πόθεν έσχες: «Το 2015 που έγινα υπουργός κατέρρευσαν τα εισοδήματά μου»


Για τον σάλο που γίνεται με τα δυσθεώρητα πόθεν έσχες του είπε ότι τον προκαλεί η «τρόικα εσωτερικού».
«Δεν θα απολογηθώ σε κανέναν. Έγραψα ένα βιβλίο που έσπασε ταμεία σε όλο τον κόσμο», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Ισχυρίστηκε ότι τόσο το 2015 όσο και τα τελευταία δυο χρόνια κατέρρευσαν τα εισοδήματά του.
Αστοιχείωτος ο Ρέγκλινγκ και αγράμματος ο Ντάισελμπλουμ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο άνθρωπος που πολλαπλασίασε τα εισοδήματά του εν μέσω της κρίσης επιχείρησε σήμερα με τον γνωστό του τρόπο να εξηγήσει πως πλούτισε όπως αποδείχθηκε μέσα από τα πόθεν έσχες του που δόθηκαν στην δημοσιότητα. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, προκάλεσε για ακόμα μια φορά λέγοντας στα μούτρα όσων «γονάτισαν» από την κρίση που εν μέρει και ο ίδιος προκάλεσε, ότι έγραψε ένα βιβλίο περιγράφοντάς την (το Ενήλικες στο Δωμάτιο), το οποίο όπως είπε έσπασε ταμεία σε όλο τον κόσμο!

Όσο για τα αυτοκίνητα που περιγράφονται στα πόθεν έσχες του είπε: «Δεν έχω μετοχές. Και αυτά τα 9 ακίνητα δεν ξέρω ποια είναι αυτά. Εγώ έχω ένα σπιτάκι. έχω επίσης, ένα mini, ένα Mazda, τη μηχανή της δική μου, τη μηχανή της Δανάης. Έχω ένα σκάφος 5,85 στην Αίγινα, 29 ετών. Ναι, έχω μια βάρκα».

«Δεν θα απολογηθώ σε κανέναν. Έγραψα ένα βιβλίο που έσπασε τα ταμεία σε όλο τον κόσμο. Έχει μεταφραστεί σε 32 γλώσσες. Θα απολογηθώ γι’ αυτό; Μακάρι να πλήρωναν και άλλοι φόρους. Το αν θα μπορώ να αφουγκραστώ τα προβλήματα του κόσμου θα το κρίνει ο λαός», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1. Πόθεν Έσχες: Αυτές είναι οι δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ακόμα: «Το 2015 που έγινα υπουργός κατέρρευσαν τα εισοδήματά μου. Όλα μου τα εισοδήματά πάντα ήταν στο εξωτερικό γιατί εκεί εργαζόμουν. Όλα είναι από άρθρα και ομιλίες. Όλα φορολογούνται στην Ελλάδα με τους υψηλότερους συντελεστές. Το 2016 και 2017 πλήρωσα γύρω στις 500.000 φόρους. Μόνο πέρυσι πλήρωσα φόρο 296.000 ευρώ. Στην δική μου περίπτωση νιώθω περήφανος γιατί τα έφερα όλα εδώ. Μακάρι να υπήρχαν πολιτικοί που να έκαναν εισαγωγή συναλλάγματος».

Απέδωσε τον σάλο που γίνεται γύρω από το όνομά του στην «τρόικα εσωτερικού», όπως την αποκαλεί. «Όσο περισσότερο με λοιδορεί η τρόικα εσωτερικού τόσο περισσότερο ευτυχισμένος είμαι. Με λοιδορούν επειδή είπα όχι στον Ντάισελμπλουμ για την κατάργηση του ΕΚΑΣ», είπε χαρακτηριστικά.

Click4More Βαρουφάκης για πόθεν έσχες: Τιμή μου να δηλώνω μεγάλα εισοδήματα και να πληρώνω φόρο

Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι και από τότε που αποφάσισε να γίνει αρχηγός κόμματος, του ΜέΡΑ25, δηλαδή τα τελευταία δυο χρόνια έχει κατάρρευση εισοδημάτων.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αυτοαποθεώθηκε λέγοντας ότι προσωπικότητες όπως ο Γιόζεφ Στίγκλιτς και άλλοι νομπελίστες τον έχουν συγχαρεί για το 2015 και την διαπραγμάτευση που έκανε. Επανέλαβε επίσης ότι «Δεν είχαμε καμία ζημιά από το 2015. Τα capital controls τα επέβαλλε η ΕΚΤ για να μας πνίξει και να δεχθούμε το μνημόνιο».

Επίσης, αποκάλεσε τον επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ αστοιχείωτο και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ αγράμματο. «Ο Ρέγκλινγκ είναι αστοιχείωτος είναι ένας αποτυχημένος χρηματιστής που τον πήρε ο Σόιμπλε και τον έβαλε στον ESM. Είδατε το βιογραφικό του Ντάισελμπλουμ; Είναι αγράμματος», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος αναφερόμενος στην ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» που έχει βασιστεί στο ομώνυμο βιβλίο του είπε: «Πιστεύω πως ο Σόιμπλε θα δει την ταινία του Γαβρά».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ