Σεισμός Τουρκία: Ταρακούνησε συνέδριο σεισμολόγων.


Ποιος θα το έλεγε στους επιστήμονες από όλο τον κόσμο που βρίσκονται στην Τουρκία για ένα επιστημονικό συμπόσιο σεισμολογίας ότι θα ζούσαν κατά την διάρκειά του και έναν μεγάλο σεισμό όπως αυτόν των 5,7 ρίχτερ που έγινε χθες στην Κωνσταντινούπολη.

Την στιγμή που γινόταν ο σεισμός των 5,7 ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη, ο Ιταλός ακαδημαϊκός Ντάριο Αλμπαρέλο βρισκόταν στο βήμα των ομιλητών του επιστημονικού συμποσίου σεισμολογίας που πραγματοποιείται στη βορειοδυτική επαρχία Κοτζάελι, στην περιοχή του Μαρμαρά. Το 6ο Διεθνές Συμπόσιο Σεισμολογίας ξεκίνησε την Τετάρτη σε ένα ξενοδοχείο στην πόλη Μπασισκέλε της επαρχίας Κοτζάελι.

Ο Αλμπαρέλο είπε πως αντιλήφθηκε το σεισμό από το ταρακούνημα ενός πολυέλαιου στην αίθουσα ομιλιών του συμποσίου, και σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, εκτίμησε ότι πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό σεισμό. Το κοινό και τα υπόλοιπα μέλη του συμποσίου αντέδρασαν πολύ ήρεμα με τον καθηγητή να υπογραμμίζει πως ο σεισμός που βίωσαν ήταν ένα σημαντικό δεδομένο για αυτούς. Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Η στιγμή που σείεται κτίριο!

Οχτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών σημειώθηκε χθες μεσημέρι στην Κωνσταντινούπολη, προκαλώντας ζημιές μεταξύ άλλων σε δύο τζαμιά. Το σεισμολογικό παρατηρητήριο του Κάντιλι και το Ινστιτούτο Σεισμολογικών Ερευνών ανακοίνωσαν πως το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων δυτικά της Κωνσταντινούπολης, στη θάλασσα του Μαρμαρά, νότια της Σηλυβρίας.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ