Κωνσταντοπούλου: Ο Παπαγγελόπουλος δρούσε με εντολές του Τσίπρα του Παυλόπουλου


Δηλώσεις που θα συζητηθούν κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας από την πρώην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Υποστήριξε ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δρούσε υπό τις εντολές όχι μόνο του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και του Προκόπη Παυλόπουλου!

Αυτό είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (28.09.2019) στο ραδιόφωνο του Alpha. Αναφερόμενο στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος οδηγείται σε προανακριτική για την υπόθεση της Novartis, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας επιτέθηκε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Βουλή: Κατατέθηκε η πρόταση για προανακριτική κατά Παπαγγελόπουλου

«Είναι ξεκάθαρο ότι έκανε την βρώμικη δουλειά και είναι όμως επίσης ξεκάθαρο ότι δεν δρούσε μόνος του. Για μένα, δρούσε σε πλήρη συνεννόηση και με εντολές και του Τσίπρα και του Παυλόπουλου, αυτό είναι απολύτως δεδομένο», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκφράζοντας την απορία της «γιατί η ΝΔ εξαιρεί τον Τσίπρα από αυτή την έρευνα αλλά και άλλα κυβερνητικά πρόσωπα».

«Εγώ δεν δέχομαι ότι οι πρώτοι υπουργοί είχαν άγνοια. Πρέπει να ερευνηθεί και ο ρόλος του Παυλόπουλου. Δεν μπορεί να έχουμε έναν Πρόεδρο Δημοκρατίας, ο οποίος παρεμβαίνει σε δικαστικές υποθέσεις και να έχει «αντ’ αυτού» τον Παπαγγελόπουλο σε αυτή τη θέση», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η πρώην πρόεδρος της Βουλής, εκείνη είχε αναφέρει τις αντιρρήσεις για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στον Αλέξη Τσίπρα «και στις απαντήσεις του δεν τον είχε υπερασπιστεί».

Click4more: Οι διάλογοι φωτιά Ράϊκου – Παπαγγελόπουλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε μύδρους κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, σχολιάζοντας δεικτικά και το γεγονός πως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός έμεινε σταθερός στη θέση του στο υπουργείο Δικαιοσύνης όταν «απήλθαν και παρήλθαν ο Παρασκευόπουλος, ο Κοντονής και ο Καλογήρου» και άνευ προηγουμένου επίθεση στον Προκόπη Παυλόπουλο.

«Είναι γνωστό ότι ο Παπαγγελόπουλος είναι πρόσωπο της απόλυτου εμπιστοσύνης, εγγύτατα προσκείμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι γνωστό ότι τοποθετήθηκε επικεφαλής της ΕΥΠ επί Παυλόπουλου, όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών και είναι γνωστός ο ρόλος του Παπαγγελόπουλου στο προηγούμενο διάστημα, όταν ήταν εισαγγελέας. Είναι γνωστό ότι έθαψε την υπόθεση των υποκλοπών και την υπόθεση Τσαλικίδη. Μιλάμε για το πρόσωπο, το οποίο έθαψε ως εισαγγελικός λειτουργός το μεγαλύτερο σκάνδαλο υποκλοπών και κατασκοπείας της χώρας, μαζί με το οποίο υπήρχε μια δολοφονία, η δολοφονία Τσαλικίδη. Ενός ανθρώπου που, όπως δείχνουν τα πράγματα, ανακάλυψε τις υποκλοπές και το πλήρωσε με την ζωή του.

Μιλάμε για ένα πρόσωπο που έχει διαδραματίσει συγκεκριμένο ρόλο και σκοτεινό επί εποχής του στην ΕΥΠ. Επίσης, υπάρχουν περίεργες κινήσεις στη λίστα Λαγκάρντ, κάτι που είχα επισημάνει όταν ήμουν στην επιτροπή».Το πόθεν έσχες και τα… 0,19 ευρώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ρωτήθηκε και για τις δηλώσεις πόθεν έσχες που δημοσιοποιήθηκαν χθες και σε μια από τις οποίες εμφανίζεται να έχει εισόδημα… 0,19 ευρώ. Η πολιτική, είπε, της προκάλεσε οικονομική ζημία.

Click4more: Τα πόθεν έσχες με μια ματιά – Οι πλούσιοι, οι φτωχοί και οι… «ό,τι φάμε κι ό,τι πιούμε»

«Εγώ κατ’ αρχάς είμαι πολύ χαρούμενη που μετά από τέσσερα χρόνια δημοσιεύονται τα πόθεν έσχες. Δεν υπήρχε κανένα θέμα τόσα χρόνια, μην τρώτε αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την επιλογή μου να ασχοληθώ με την πολιτική, είχα οικονομική ζημία. Τιμή μου είναι ότι βγήκα από την πολιτική οικονομικά ζημιωμένη και δεν νομίζω ότι παρουσιάζει κάποιο άλλο ενδιαφέρον όλο αυτό. Εγώ πιστεύω ότι αν κάνεις την πολιτική έντιμα, αποκλείεται να βγεις πλουσιότερος. Βεβαίως υπάρχουν  και οικονομικά κίνητρα και οικονομικά ανταλλάγματα σε πρόσωπα που τα γύρισαν ή σε πρόσωπα που διαδραμάτισαν ιδιαίτερο ρόλο», είπε σχετικά.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ