Κεφαλονιά: Κατολίσθηση στην παραλία «Ξι» – Κινδύνευσαν λουόμενοι (pics)


Κατολίσθηση στην παραλία «Ξι», στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (26/09).

Σύμφωνα με το kefalonitikanea.gr, στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Λιμενικού όπου διαπίστωσαν την κατολίσθηση περίπου εκατόν πενήντα (150 κ.μ.) κυβικών μέτρων υλικού (πηλός και πέτρες) σε απόσταση τριακοσίων μέτρων, περίπου, από τους λίγους λουόμενους, που βρίσκονταν στην παραλία.

Με τη συνδρομή ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ειδικού μηχανήματος το οποίο μετακίνησε το υλικό της κατολίσθησης, διενεργήθηκε έρευνα για την ύπαρξη τυχόν παγιδευμένων ατόμων με αρνητικά αποτελέσματα.

Από τη Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας τοποθετήθηκε στο σημείο ταινία απαγόρευσης πρόσβασης, ενώ στην περιοχή υπήρχε ήδη τοποθετημένη πινακίδα υψηλού κινδύνου από πτώση βράχων.

520.jpg

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ληξουρίου, οι βράχοι έχουν περίπου 30 μέτρα ύψος και αποτελούνται κυρίως από αργυλώδη πετρώματα. «Όλο το κομμάτι εκείνο είναι επικίνδυνο» είπε στο kefalinitikanea.gr, ενώ πιθανολόγησε ότι ρόλο έπαιξαν και οι πρόσφατες βροχές.

Στο σημείο βρέθηκαν, εκτός από άνδρες του Λιμενικού και της Αστυνομίας, ο δήμαρχος κ. Κατσιβελης, ο αντιδήμαρχος κ. Μαρκετος, ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Φαρακλός, ο πρόεδρος της Κατωγής Πέτρος Βιτωράτος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Γιαννάκης και ο προϊστάμενος του κλιμακίου Ληξουρίου κ. Γαβρίλης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ