Όταν η Toyota Supra «έδερνε» τον ανταγωνισμό (+video)


Η 5η γενιά της Toyota Supra έχει μπει πολύ δυνατά στο «κλουβί» της αντιπαράθεσης με τον ανταγωνισμό. Η αδελφή BMW Z4 έχει μετατραπεί σε «πελάτη», η Ford Mustang GT των 100+ παραπάνω ίππων υποτάχθηκε, στο Nurburgring γυρνάει ταχύτερα από Lamborghini, ενώ οι μοναδικές ήττες έχουν έρθει από την BMW M2 Competition και –ανέλπιστα- το VW Golf R.

To μοντέλο που διαδέχθηκε, η αξεπέραστη Supra MKIV πραγματοποίησε ανάλογο«πέσιμο» στον ανταγωνισμό, στα μέσα της δεκαετίας του 90. Στο νοσταλγικό video που θα παρακολουθήσουμε, το sportscar της Toyota τίθεται αντιμέτωπο με τους εγχώριους σφετεριστές, υπό τη μορφή των Nissan 300 ZX και Mazda RX-7, τον εκ Γηραιάς Ηπείρου «άποικο» (Porsche 968) και τους τοπικούς ήρωες –μιας και μιλάμε για αμερικανικό συγκριτικό- Chevrolet Corvette LT1 και Dodge Stealth RT. Βέβαια το τελευταίο ήταν το Mitsubishi 3000 GT με τα σήματα της Dodge και κάποιες αλλαγές στην εμφάνιση, οπότε πρακτικά έχουμε να κάνουμε με 3 ιαπωνικά μοντέλα, 1 γερμανικό και 1 από τις Η.Π.Α.

Από πλευράς ισχύος, η Supra είναι η ισχυρότερη χάρις στα 330 άλογα του 2JZ-GTE. Η Corvette την πλησιάζει περισσότερο, με 300 άλογα, ενώ h 968 βρίσκεται στο άλλο άκρο με 240. Stealth και 300ZX βρίσκονται στους 280 ίππους, ενώ το RX-7 γεφυρώνει τη διαφορά μεταξύ Porsche-Nissan και Dodge, με 250 άλογα. Το Mazda σημειώνει 5,2 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα, μια ανάσα μπροστά από την Corvette και αρκετά ταχύτερα από τα 300ZX (5,6 δλ.) και Stealth (5,8 δλ.). H Porsche εμφανίζεται αργότερη όλων, ελέω και της ατμοσφαιρικής φύσης του 3λιτρου τετρακύλινδρου μοτέρ (μόνος άλλος ατμοσφαιρικός, ο V8 της ‘Vette). Που βρίσκεται η Supra; 1 ολόκληρο δευτερόλεπτο μπροστά από την 968, στέλνοντας την βελόνα του κοντέρ στα 100 χλμ./ώρα από το 0 μέσα σε 5 δλ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ