Συμφωνία πριν το Brexit ζητά το κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας που στηρίζει Τζόνσον


Το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας είναι υπέρ μιας συμφωνία με την ΕΕ πριν το Brexit, παρά τη στήριξη που παρέχουν στον Μπόρις Τζόνσον.

Η επικεφαλής του κόμματος, που στηρίζει με δέκα βουλευτές την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε σε επιχειρηματικούς φόρους που θέλει συμφωνία πριν το Brexit, στα τέλη Οκτωβρίου.

«O πρωθυπουργός θέλει να εξασφαλιστεί μια συμφωνία προτού το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα παράσχουμε κάθε βοήθεια στην προσπάθεια να εξασφαλιστεί μια συμφωνία για το Brexit. Αυτή ήταν πάντα η θέση μας», δήλωσε η Αρλίν Φόστερ από το Μπέλφαστ.

«Επιθυμούμε μια συμφωνία που θα λειτουργεί υπέρ της Βόρειας Ιρλανδίας και υπέρ των γειτόνων μας στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας. Αυτή η συμφωνία πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μπορεί να υποστηριχτεί και από τους ενωτικούς και επίσης από τους εθνικιστές«.

Παράλληλα η υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας Σάιμον Κόβενι δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία πρέπει να αφήσουν πίσω τις διαφορές τους και να πετύχουν μια νέα συμφωνία για το Brexit, προειδοποιώντας ότι ο χρόνος εκπνέει.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ