Πρίγκιπας Χάρι: Συγκινημένος, ακολουθεί τα βήματα της μητέρας του Νταϊάνα.

Στον δρόμο που κατασκευάστηκε σε ένα πρώην ναρκοπέδιο, το οποίο και η ίδια η μητέρα του, πριγκίπισσα της Ουαλίας, Νταιάνα, είχε επισκεφθεί στην Αγκόλα πριν από τον θάνατό της το 1997, περπάτησε συγκινημένος ο πρίγκιπας Χάρι.

«Η μητέρα μου περπάτησε σε αυτό το ναρκοπέδιο» που είναι πλέον ένας «πολυσύχναστος δρόμος» στο Χουάμπο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αγκόλας, δήλωσε ο δούκας του Σάσεξ, πρίγκιπας Χάρι, την πέμπτη ημέρα της επίσημης περιοδείας του στη νότια Αφρική.

«Νιώθω συγκίνηση που περπατώ στα βήματα της μητέρας μου» σε αυτόν τον δρόμο, ο οποίος έχει ονομαστεί Πριγκίπισσα Νταϊάνα, πρόσθεσε ο πρίγκιπας.

«Εξακολουθούν και υπάρχουν περισσότερα από 1.000 ναρκοπέδια» στην Αγκόλα και «αναρωτιέμαι, εάν εκείνη βρισκόταν στη ζωή, εάν θα μας απασχολούσε ακόμη αυτό». «Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι εκείνη θα το είχε τελειώσει», υπογράμμισε.Νταϊάνα: Το τελευταίο ταξίδι στην Αφρική

Λίγους μήνες μετά την επίσκεψή της στην Αγκόλα, η πριγκίπισσα Νταϊάνα σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι. Τότε, ο Χάρι ήταν 12 ετών.

«Ας αφήσουμε αυτά τα όπλα στα βιβλία της ιστορίας, μια και καλή» προέτρεψε ο 35χρονος, σήμερα, Χάρι.

Η μητέρα του είχε αφιερωθεί ψυχή τε και σώματι στις προσπάθειες για την απαγόρευση των ναρκών κατά προσωπικού. Η φωτογραφία της, ενώ φορούσε ένα γιλέκο προστασίας και ειδικό κράνος, ενώ περπατούσε στο ναρκοπέδιο του Χουάμπο, είναι εμβληματική του σκοπού που υπερασπιζόταν.

Μετά τη Νότια Αφρική, τη Μποτσουάνα και την Αγκόλα, ο δούκας του Σάσεξ αναμένεται να επισκεφθεί το Μαλάουι προτού πάει στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου θα βρίσκεται η σύζυγός του Μέγκαν με τον 4χρονο γιο τους Άρτσι. Η επίσημη περιοδεία τους θα τελειώσει στις 2 Οκτωβρίου.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here