Ο Olivier Rousteing αγωνίζεται για τα δικαιώματα των υιοθετημένων παιδιών στη Γαλλία


Αφού ανακάλυψε την καταγωγή του στη διάρκεια των γυρισμάτων του νέου ντοκιμαντέρ του «Wonder Boy», ο σχεδιαστής μόδας, Olivier Rousteing (Ολιβιέ Ρουστέν), θα μιλήσει σε συνέδριο με στόχο να δοθούν στα υιοθετημένα παιδιά περισσότερα δικαιώματα.

Ο Olivier Rousteing, ο οποίος μιλά συχνά για τη ζωή του ως υιοθετημένο παιδί προσπαθεί να δώσει περισσότερη δύναμη στα παιδιά που αναζητούν τους βιολογικούς γονείς τους.

Μετά τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ “Wonder Boy” που διερευνά τα μυστικά που περιβάλλουν τη γέννηση του 35χρονου σχεδιαστή μόδας, ο Rousteing θα μιλήσει σε συνέδριο για την αναθεώρηση των εθνικών νόμων περί υιοθεσίας στη Γαλλία.

Το ντοκιμαντέρ, που θα κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι αυτό το Σάββατο, επικεντρώνεται στη ζωή του σχεδιαστή και καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Balmain και όχι στο έργο του στη βιομηχανία της μόδας, και τον ακολουθεί καθώς προσπαθεί να βρει τις ρίζες του.

«Υπάρχει όλη αυτή η συζήτηση για την ένταξη και την ποικιλομορφία και είμαι ο πρώτος που θα αγωνιστεί γι ‘αυτό, αλλά πώς θα μπορούσα να πολεμήσω γι’ αυτό χωρίς να γνωρίζω τον εαυτό μου, από πού κατάγομαι» εξήγησε σε άρθρο του στους New York Times ενόψει της πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ.

Παρά το γεγονός ότι πάντα πίστευε ότι ήταν μιγάς , λόγω του ανοιχτού χρώματος δέρματος, αποκαλύπτεται κατά τη διάρκεια της ταινίας ότι η μητέρα του είναι στην πραγματικότητα από τη Σομαλία και ο πατέρας του από την Αιθιοπία.

Η αποκάλυψη ενθάρρυνε τον Γάλλο σχεδιαστή να μιλήσει στο επερχόμενο συνέδριο που διοργανώνεται από τη γαλλική κυβέρνηση, αργότερα το τρέχον έτος και θα εξετάσει πώς θα μπορούσαν να δοθούν περισσότερα δικαιώματα στα υιοθετημένα παιδιά που προσπαθούν να καταλάβουν από πού προέρχονται.

«Το να ακουστεί η ιστορία του είναι πολύ χρήσιμο για τη χώρα μας, λόγω όλων των ζητημάτων γύρω από τη μετανάστευση» ανέφερε η Anissa Bonnefont, σκηνοθέτης και παραγωγός της ταινίας στο άρθρο στους New York Times. «Οι άνθρωποι πρέπει να δουν την πραγματικότητα, πώς μπορείς να επιτύχεις ένα όνειρο και να έρχεσαι από το πουθενά. Αυτή είναι η αμερικανική ιστορία, αλλά δεν είναι η γαλλική ιστορία. Στη Γαλλία το από πού προέρχεσαι, ποια είναι η οικογένειά σου, ποιο είναι το σχολείο, στο οποίο πηγαίνεις, αυτά δείχνουν ποιος είσαι» πρόσθεσε.

Στο ντοκιμαντέρ Wonder Boy, η πρεμιέρα του οποίου θα γίνει στο Παρίσι μία μέρα μετά την παρουσίαση από τον σχεδιαστή της συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 Balmain, αναδεικνύεται μια διαφορετική πτυχή της ζωής του σχεδιαστή από εκείνη που είναι ορατή. Γνωστός για τους διάσημους φίλους του, τα λαμπερά σχέδια και το τέλεια επιμελημένο Instagram, ο Rousteing προβάλλει μία πιο προσιτή και προσωπική πλευρά του.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ