Ολοκληρώθηκε η “Πύλη στο Διάστημα” στο Spaceport America


To 2011, το φημισμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partner είχε αναγείρει στην Πολιτεία του Νέου Μεξικού την «Πύλη στο Διάστημα», το κτήριο αναχωρήσεων-αφίξεων στο πρώτο εμπορικό διαστημοδρόμιο του πλανήτη, το Spaceport America της Virgin Galactic.

Τώρα, το στούντιο Viewport Studio ολοκλήρωσε τη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων του κτηρίου.

Η «Πύλη στο Διάστημα» σχεδιάστηκε με χώρους οι οποίοι «ηθελημένα αποφεύγουν τα κλισέ της διαστημικής εποχής». Το διώροφο κτίσμα θα χρησιμοποιείται τόσο από ταξιδιώτες στο διάστημα όσο και από το προσωπικό της Virgin Gallactic. Το βρετανικό στούντιο που ανέλαβε τη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων είχε ήδη συνεργαστεί με τη Virgin ως προς την αισθητική παρέμβαση στα αεροσκάφη Airbus A330 και Boeing 787 του στόλου της.

«Η ομάδα μας στάθηκε στον αεροδιάδρομο στο Spaceport America και κοίταξε πέρα στην έρημο του Νέου Μεξικού, η οποία είναι ένα λιτό και όμορφο μέρος, πλούσιο σε χρώμα και υφή» είπαν από το βρετανικό στούντιο. Ίσως γι’ αυτόν τον λόγο το ισόγειο, όπου μελλοντικοί ταξιδιώτες και προσωπικό της εταιρείας μπορούν να χαλαρώσουν, βαφτίστηκε «Γαία».

Με την ολοκλήρωση των εσωτερικών χώρων της «Πύλης στο Διάστημα», η Virgin Galactic βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο να δώσει εμπορική διάσταση στα ταξίδια στο διάστημα (πέρυσι, το πρωτότυπο SpaceShipTwo V22 της εταιρείας ολοκλήρωσε την πρώτη δοκιμαστική υπερηχητική πτήση του).

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ