Μαρία Μπακοδήμου: Η σχέση με τους γιους της και οι αγωνίες της (photos)


H Μαρία Μπακοδήμου μίλησε για τους γιους της και εξομολογήθηκε τι την κάνει να αγωνιά.

Εκείνη μιλάει για την αυ­στηρότητα με την οποία μεγάλωσε στα παιδικά και εφη­βικά της χρόνια, ωστόσο κάποιους από τους περιορισμούς που είχε εκείνη ως παιδί τους εφάρμοσε αργότερα ως μητέρα στους γιους της;

«Τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν με όρια. Διαφορετικά δεν είναι τα ίδια ευ­τυχισμένα. Ειδικά όταν είναι ανήλικα, τα όρια τους δημι­ουργούν την ασφάλεια ότι κάποιος τα προστατεύει. Με τα παιδιά μου, αν και υπήρξαν εντάσεις, πάντα μιλούσαμε και συζητούσαμε. Το γεγονός ότι χωρίσαμε νωρίς με τον πα­τέρα τους μου δημιουργούσε την ενοχή ότι δεν τους έχω προσφέρει μια ολοκληρωμένη οικογένεια με μαμά και μπα­μπά που είναι μαζί και ενωμένοι. Αυτή λοιπόν η ενοχή πολλές φορές με έκανε να μην τους χαλάω χατίρι. Από εκεί που τους έβαζα κάποια όρια, υποχωρούσα και τα έκανα πολύ πιο ελαστικά για να μην τα στενοχωρήσω» παραδέ­χεται.

Μαρία ΜπακοδήμουΜαρία Μπακοδήμου

Πλέον, ο μεγάλος της γιος, ο Νικήτας, τον Νοέμβριο θα γίνει 19 και είναι δευτεροετής φοιτητής στο Μπράιτον.

«Στην αποφοίτηση του πέρσι, ο πρόεδρος του σχολείου είπε σε όλα τα παιδιά να έχουν να μάτια και τα αυτιά τους ανοιχτά,» διότι μέχρι να βγουν από το πανεπιστήμιο θα υπάρχουν χιλιάδες καινούριες δουλειές που δεν τις γνω­ρίζουν ακόμα. Ο Νικήτας έχει επιλέξει να σπουδάσει » συμπληρώνει εκείνη.

Ο Αρης είναι 17,5 ετών και του απομένει μία σχολική χρονιά ώστε να αποφοιτήσει από το λύκειο.

«Και ο Αρης θέλει να πάει στο εξωτερικό. Του εύχομαι να τα καταφέρει και να τον δεχτούν. Και σ» το λέω αυτό διότι τα πανεπιστήμια που διάλεξε ο Νικήτας, αλλά κι αυτά που κοιτάει ο Αρης, έχουν σκληρές εξετάσεις και είναι δύσκολο να σε δεχτούν. Ήθελα και τα δυο μου παιδιά να πάνε για σπουδές στο εξωτερικό, όχι γιατί υποτιμώ τα ελληνικά πανεπιστήμια, ίσα ίσα, κάποια από αυτά είναι κορυφαία, αλλά γιατί νιώθω ότι γίνονται περισσότερο ανε­ξάρτητα όταν απομακρύνονται από τους γονείς. Εκεί θα . δοκιμαστούν στην καθημερινότητα τους, γιατί θα έχουν και ένα συγκεκριμένο budget και δεν θα τα βρίσκουν όλα έτοιμα στο σπίτι. Αντίθετα, θα πρέπει να βρουν τα πατή­ματα τους σε ένα άγνωστο περιβάλλον».

«ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ»

Μαρία ΜπακοδήμουΜαρία Μπακοδήμου

Όπως περιγράφει τις συνθήκες, το πιο πιθανό σενάριο είναι να φύγει και ο Αρης σε έναν χρόνο για σπουδές, με τη μαμά Μαρία να μένει μόνη στο σπίτι. Εντάξει, δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Ε, Μαρία;

«Πριν ζήσεις τα πράγματα, σου φαίνονται τρομακτικά. Το είχα συζητήσει και με φίλες μου που έχουν φύγει τα παιδιά τους για σπου­δές και μου έλεγαν για το σύνδρομο της άδειας φωλιάς. Πέρσι, έκλαψα στον αποχαιρετισμό με τον Νικήτα, αλλά συντονίστηκα με την καινούρια πραγματικότητα.

Πλέον, δεν είναι μωρά για να τους βλέπεις όλη τη μέρα. Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά, οι συνθήκες αλλάξουν και παράλληλα σε προετοιμάζουν. Από κάποια στιγμή και μετά, δεν κάνεις κάθε χρόνο κοινές διακοπές, καθώς προτιμούν να κανονί­ζουν εξόδους με τους φίλους τους. Επίσης, και τις καθημ­ρινές θέλουν τον χρόνο και τον χώρο τους.

Αυτό που με ενδιαφέρει ως μητέρα είναι η ευτυχία τους και να μπορώ μαζί με τον πατέρα τους να τους προσφέρουμε όλα τα απα­ραίτητα εφόδια που θεωρούμε ότι θα τους δώσουν γερές βάσεις για την εξέλιξη τους. Κι επίσης, όταν φεύγουν τα παιδιά από το σπίτι, είναι μια τεράστια ευκαιρία να κάνουν οι μαμάδες ένα restart και να προσφέρουν περισσότερο χρόνο στον εαυτό τους» τονίζει στο People.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ