Καλλιτέχνης έφτιαξε ένα μοναδικό έργο τέχνης για να δείξει την εμμονή μας με τα smartphones


Στην εποχή μας περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας μπροστά στις οθόνες των κινητών μας τηλεφώνων. Φαίνεται ότι θα προτιμούμε να ασχολούμαστε με αυτό παρά να μιλάμε στους αγαπημένους μας.

Η εμμονή μας όμως με την τεχνολογία και η απόσταση μεταξύ των ανθρώπων που αυτή δημιουργεί μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για τους σύγχρονους καλλιτέχνες, σύμφωνα με το boredpanda.

Το Φεστιβάλ του Φωτός του Άμστερνταμ είναι ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στην Ευρώπη και φιλοξενείται στην πόλη κάθε χρόνο από το 2012.

Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο δημιουργούν μοναδικές παραστάσεις φωτός που εμπνέουν τους επισκέπτες.

Ο Gali May Lucas είναι Βρετανός καλλιτέχνης και ένας από τους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ. Φέτος, μαζί με τη γλύπτρια Karoline Hinz δημιούργησαν μια σειρά από αγάλματα, που αναπαριστούν ανθρώπους απορροφημένους στα τηλέφωνά τους με το ζεστό φως της οθόνης να φωτίζει τα πρόσωπά τους.

Η εγκατάσταση ονομάζεται Absorbed by light.

Ο καλλιτέχνης λέει ότι ήθελε να δημιουργήσει κάτι να αφορά όλο τον κόσμο

«Βλέπω τους ανθρώπους που χάνονται στο φως των κινητών τηλεφώνων τους. Στα παγκάκια, στα πάρκα, στο τραμ, στα εστιατόρια, κανείς δεν μιλάει πια.

Το λευκό φως είναι λίγο απόκοσμο και αυτό φαίνεται έντονα στο έργο», λέει ο Gali.

Αν βρεθείτε στο Άμστερνταμ, μπορείτε να δείτε την εγκατάσταση μπροστά από το Ερμιτάζ.

[mikropragmata.lifo.gr]

.post-87812.entry-meta:not(:last-of-type)
display:none!important;

Πηγή: www.newsone.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ