Αλέξης Τσίπρας: Σε συνέδριο για τα δυτικά Βαλκάνια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Τι θα πει για Πρέσπες

Σε ημερίδα που διοργανώνει ο Economist για τα Δυτικά Βαλκάνια θα μετάσχει ο Αλέξης Τσίπρας την ερχόμενη Τρίτη.

Η ημερίδα θα γίνει στα Σκόπια και ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει μαζί με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ και τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στη συνεδρία με θέμα «Τα επόμενα βήματα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση για τα Δυτικά Βαλκάνια- Πώς διαμορφώνεται το βαλκανικό τοπίο μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην τοποθέτησή του θα επισημάνει τη σημασία που είχε η Συμφωνία των Πρεσπών για τη σταθερότητα στην περιοχή και την αναζωογόνηση της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, θα υπογραμμίσει την αξία που έχει για την περιοχή και την Ευρώπη η συνέχιση της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας στα Βαλκάνια, όπως και η προώθηση των σχέσεων της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Η ημερίδα που διοργανώνει ο Economist στα Σκόπια την Τρίτη έχει τίτλο «Western Balkan Summit- Reinforcing the momentum for European integration» (Σύνοδος Κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων- Ενίσχυση της δυναμικής για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση).


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here