Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Περίμεναν τον… Τσίπρα τα μεγαλοστελέχη – Τι είπαν Σκουρλέτης – Φίλης

Για δεύτερη μέρα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και το ενδιαφέρον εστιάζεται σήμερα (28.09.2019) στα όσα πρόκειται να πουν κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου, αλλά οι κορυφαίοι του κόμματος αποφάσισαν να περιμένουν πότε θα κάνει την… εμφάνισή του στην αίθουσα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε λίγα λεπτά πριν από τη μια, χαλαρός και χωρίς… κοστούμι για να ακούσει όσα είχαν να πουν τα στελέχη του κόμματος, μετά τη δική του χθεσινή ομιλία όταν τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ στους πολλούς και στην εγγραφή νέων μελών. Σκουρλέτης: Όχι σε εσωκομματικούς εχθρούς και ψευτοδιλήμματα

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει ένας σε βάθος απολογισμός του κυβερνητικού έργου και της πορείας του κόμματος το προηγούμενο διάστημα. Έτσι, εκτίμησε «θα αποκαταστήσουμε την πολιτική μας αξιοπιστία σε όσους δεν μας ψήφισαν απέχοντας από τις εκλογές ή επέλεξαν άλλους χώρους».

Ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πει «όχι στην προσπάθεια ανακάλυψης εσωτερικών εχθρών και κατασκευής ψεύτικων διλημμάτων που δεν έχουν σχέση με τα χαρακτηριστικά του χώρου μας», όπως π.χ. ποιοι είναι με τη διεύρυνση και ποιοι όχι και σε ποια βάση.

«Η διαμόρφωση του προγράμματός μας θα κρίνει αν τελικά θα συγκροτήσουμε ένα αριστερόπροοδευτικό πόλο, προγραμματικά ανταγωνιστικό προς τη ΝΔ και το νεοφιλευθερισμό ή θα βολευτούμε σε μια νέα εκδοχή μιας παλαιάς κοπής συναινετικού δικομματισμού», είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.Φίλης: Το νου μας στη νεολαία

Για τον Νίκο Φίλη, το θέμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τους νέους. «Οι πολίτες ζητάνε από εμάς κάτι καινούριο», είπε ο πρώην υπουργός και συμπλήρωσε ότι το κόμμα πρέπει να αλλάξει το… κοινό του. «Κερδίζεις τη νεολαία και κερδίζεις. Δεν την κερδίζεις, χάνεις και κερδίζει ο Μητσοτάκης», είπε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here