Στο δρόμο που χάραξε η Γκρέτα: Δωδεκάχρονος Ιταλός διαδήλωσε μόνος του για το κλίμα στην πόλη του


Η φωτογραφία ενός 12χρονου δεσπόζει στα πρωτοσέλιδα του ιταλικού Τύπου, αφού ο μικρός Ιταλός διαδήλωσε χθες μόνος του στους δρόμους της μικρής πόλης του, συμμετέχοντας στο κίνημα για την προάσπιση του κλίματος “Fridays for Future”.

Με την πρωτοβουλία αυτή, ο Ποτίτο Ρουγκιέρο, που ζει στην πόλη Στορναρέλα, σε απόσταση 160 χλμ βορειοανατολικά της Νάπολης στη νότια Ιταλία, ακολουθεί τα βήματα της Γκρέτα Τούνμπεργκ, της 16χρονης Σουηδέζας που ξεκίνησε το κίνημα Fridays for Future μονάχη της.

«Είπα στον εαυτό μου: Εάν η Γκρέτα τα κατάφερε, μόνη της, να ηγηθεί μιας παγκόσμιας μάχης, γιατί εγώ δεν μπορώ;» είπε ο Ρουγκιέρο σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα La Repubblica.

Ο 12χρονος εξήγησε ότι αποφάσισε να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις για το κλίμα, παρά το γεγονός ότι οι καθηγητές στο σχολείο του του είπαν ότι θα επιτρέψουν μόνο στους μεγαλύτερους μαθητές να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις.

Μαζί του υποτίθεται θα πήγαιναν και άλλοι συμμαθητές του, «όμως την προηγούμενη νύχτα, αφού μίλησα με τους φίλους μου, συνειδητοποίησα ότι ήμουν τελικά ο μόνος που ήθελα να διαδηλώσω» περιέγραψε στη Ρεπούμπλικα.

Το αγόρι πήγε με το ποδήλατό του στην κεντρική πλατεία της Στορναρέλα, αφού αρνήθηκε στους γονείς του να τον πάνε εκεί με το αυτοκίνητο για περιβαλλοντικούς λόγους. Οι φωτογραφίες με τη διαμαρτυρία του έκαναν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο δήμαρχος της μικρής πόλης Μάσιμο Κόλια ανήρτησε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα στο Facebook, γράφοντας ότι προσωπικά συγχαίρει τον Ρουγκιέρο.

«Θα έπρεπε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Ποτίτο» σημείωσε ο δήμαρχος.

Οι κινητοποιήσεις της χθεσινής Παρασκευής για το κλίμα στέφθηκαν με επιτυχία στην Ιταλία, όπου έλαβαν χώρα σε περισσότερες από 150 πόλεις με τη συμμετοχή άνω του 1 εκατομμυρίου ανθρώπων, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ