Σκάνδαλο Μπάιντεν: Για όλα φταίνε τα ΜΜΕ και οι Δημοκρατικοί λέει ο Τζουλιάνι

Ο Ρούντι Τζουλιάνι, προσωπικός δικηγόρος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε ότι Δημοκρατικοί κοινοβουλευτικοί και τα ΜΜΕ θέλουν να τον καταστρέψουν.

Και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζει ο Τζουλιάνι, για να συγκαλύψουν τις καταγγελίες ,που πάντως παραμένουν ατεκμηρίωτες ,περί διαφθοράς στους κόλπους της κυβέρνησης του τέως προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Τζουλιάνι έχει μετατραπεί σε έναν από τους κεντρικούς χαρακτήρες της πολιτικής θύελλας και της διαδικασίας παραπομπής του Τραμπ εξαιτίας των χειρισμών του ως προς την Ουκρανία και της πίεσης που άσκησε στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να αποκομίσει πολιτικό όφελος.

«Γνώριζα ότι τα ΜΜΕ του Βάλτου και διεφθαρμένοι Δημοκρατικοί θα προσπαθούσαν να με καταστρέψουν για να συνεχίσουν την πολυετή συγκάλυψη του σκανδάλου στα ανώτατα επίπεδα της κυβέρνησης Ομπάμα!», υποστήριξε ο Τζουλιάνι μέσω Twitter χθες Σάββατο.

Ο Τζουλιάνι αναφέρεται επανειλημμένα στη συνδιάλεξη των Τραμπ και Ζελένσκι τον Ιούλιο, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τον τότε ακόμη νεοεκλεγέντα ουκρανό πρόεδρο να διατάξει να διενεργηθεί έρευνα σε βάρος του πολιτικού του αντιπάλου και πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Η κλήση αυτή βρίσκεται στο επίκεντρο της καταγγελίας ενός μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, ο οποίος θεωρεί πως ο Τραμπ αποπειράθηκε με αυτόν τον τρόπο να προκαλέσει «την επέμβαση μιας ξένης χώρας στις προεδρικές]εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ». Εκφράστηκαν εξάλλου ανησυχίες διότι ο Τραμπ απείλησε να καθυστερήσει ή να ακυρώσει την παράδοση αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο για να πάρει αυτό που ήθελε.

Ο Τζουλιάνι έχει κατηγορήσει τον Μπάιντεν ότι παραβίασε τον νόμο όταν άσκησε πίεση στο Κίεβο αξιώνοντας την καθαίρεση εισαγγελέα ο οποίος ερευνούσε τη δραστηριότητα του γιου του, του Χάντερ Μπάιντεν, μέλους του διοικητικού συμβουλίου ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου.

Δεν βρέθηκαν αποδείξεις για οποιαδήποτε παρανομία. Άλλες χώρες, ειδικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είχαν ταχθεί υπέρ της καθαίρεσης του συγκεκριμένου εισαγγελέα, που θεωρούσαν ότι δεν έπραττε αρκετά για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα την έναρξη έρευνας με το ερώτημα της παραπομπής του Τραμπ στη δικαιοσύνη για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here