Σαουδική Αραβία: Νεκρός ο σωματοφύλακας του βασιλιά Σαλμάν


Ο θάνατος του προσωπικού σωματοφύλακα του βασιλιά Σαλμάν έχει προκαλέσει σάλο στη Σαουδική Αραβία. Επισήμως, ο σωματοφύλακας του βασιλιά σκοτώθηκε από φίλο του λόγω προσωπικών διαφορών.

Το γεγονός, όμως, ότι ο άνδρας που κατηγορούνταν πως σκότωσε τον σωματοφύλακα του βασιλιά, έπεσε κι εκείνος νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας στη Σαουδική Αραβία, προκαλεί κάποια ερωτήματα.

Ο υποστράτηγος Αμπντούλ Αζίζ αλ-Φαγκμ, προσωπικός φρουρός του βασιλιά Σαλμάν, δέχτηκε πυροβολισμό από φιλικό του πρόσωπο, ενώ βρίσκονταν σε σπίτι σε συνοικία της Τζέντα, το βράδυ του Σαββάτου. Το σπίτι όπου βρέθηκε νεκρός ο αλ Φαγκμ βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα βορειότερα από το παλάτι, όπου συνήθως ο βασιλιάς περνά το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν έδωσαν λεπτομέρειες για το πώς ξεκίνησε ο καυγάς που κατέληξε στο θάνατο του σωματοφύλακα του βασιλιά. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, που δημοσιοποιήθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, ο Φαγκμ τσακώθηκε με τον Μαμντού μπιν Μεσαάλ Αλ Αλί, έναn άνθρωπο που χαρακτηρίζεται φίλος του, ο οποίος στη συνέχεια πήρε ένα πυροβόλο όπλο από το εξωτερικό της κατοικίας και άνοιξε πυρ.

Όταν στο σημείο της δολοφονίας έφτασε η αστυνομία και περικύκλωσε το σπίτι, ο δράστης αρνήθηκε να παραδοθεί. Τότε, οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Από πυρά τραυματίστηκαν ένας ακόμα Σαουδάραβας, ένας Φιλιππινέζος και πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ο Φαγκμ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ